Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.
Läs noggrant på innehållsförteckningen på chokladkakorna. Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Kommentarer
Elvira
8/31/2020Den ser jätte gott ut ska laga den till vårt äktenskap i 13år 😁
Redaktionen ICAse
9/1/2020Grattis till de 13 åren och fortsatt lycka till er <3 Hoppas ni gillar cheescaken. Hälsningar Ulrika
Sofia
6/1/2020Funkar det att göra denna tårta några dagar i förväg och ställa i frysen?
Redaktionen ICAse
6/3/2020Hej Sofia! Ja, det går bra. Låt tårtan tina upp i kylen och dekorera när du ska servera tårtan. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
Jenny
4/9/2020Tips med gelatingrädden! Läste här att det var lite klurigt att få till gelatingrädden och lagren. Så dottern och jag gjorde varje lager för sig, utan förberedelser. Man skulle blanda 1,5 dl grädde med 12 gelatinblad. Så vi tog 0,5 dl grädde och 4 gelatinblad till ett lager. Likaså med färskostblandningen, där tog vi 300 gr färskost, 0,33 dl vispad grädde, smaksättning, m m till ett lager. Det var väldigt smidigt att fokusera på ett lager/smak i taget och vi slapp dessutom röra i bunkarna för att vara rädd att gelatinet skulle stelnade. Lagren blev lena och stelnade som de skulle. Som dekoration körde vi vit marsipan genom vitlökspressen, så det såg ut som ett fågelnäste och la små fina chokladägg på.
Redaktionen ICAse
4/14/2020Vilket bra tips, tack Jenny! Hälsningar Ulrika