Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo
Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
100 g rumstempererat smör
300 g oreokakor
Fyllning
12 st gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver)
2 1/2 dl vispgrädde
900 g rumstempererat naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
100 g blåbär
100 g hallon
finrivet skal och saft av 2 st apelsiner
Dekoration
oreokakor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den ser jätte god ut. Tänkte baka den till påsken som vi ska vara med släkten.
Catharina
2021-03-29Den ser jätte gott ut ska laga den till vårt äktenskap i 13år 😁
Elvira
2020-08-31Grattis till de 13 åren och fortsatt lycka till er <3 Hoppas ni gillar cheescaken. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-01Funkar det att göra denna tårta några dagar i förväg och ställa i frysen?
Sofia
2020-06-01Hej Sofia! Ja, det går bra. Låt tårtan tina upp i kylen och dekorera när du ska servera tårtan. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-03