Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

39
19
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.

Skriv ut
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

100 g
rumstempererat smör
300 g
oreokakor

Fyllning

12 st
gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver)
2.5 dl
vispgrädde
900 g
rumstempererat naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk
vaniljpulver
250 g
florsocker
100 g
blåbär
100 g
hallon
finrivet skal och saft av 2 st
apelsiner

Dekoration

oreokakor

För alla

Läs noggrant på innehållsförteckningen på chokladkakorna. Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Lägg in Oreopaketet i frysen kvällen innan du ska göra kakan. Då blir de enklare att dela på mitten.

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Elvira

8/31/2020

Den ser jätte gott ut ska laga den till vårt äktenskap i 13år 😁

Redaktionen ICAse

9/1/2020

Grattis till de 13 åren och fortsatt lycka till er <3 Hoppas ni gillar cheescaken. Hälsningar Ulrika

Sofia

6/1/2020

Funkar det att göra denna tårta några dagar i förväg och ställa i frysen?

Redaktionen ICAse

6/3/2020

Hej Sofia! Ja, det går bra. Låt tårtan tina upp i kylen och dekorera när du ska servera tårtan. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina

Jenny

4/9/2020

Tips med gelatingrädden! Läste här att det var lite klurigt att få till gelatingrädden och lagren. Så dottern och jag gjorde varje lager för sig, utan förberedelser. Man skulle blanda 1,5 dl grädde med 12 gelatinblad. Så vi tog 0,5 dl grädde och 4 gelatinblad till ett lager. Likaså med färskostblandningen, där tog vi 300 gr färskost, 0,33 dl vispad grädde, smaksättning, m m till ett lager. Det var väldigt smidigt att fokusera på ett lager/smak i taget och vi slapp dessutom röra i bunkarna för att vara rädd att gelatinet skulle stelnade. Lagren blev lena och stelnade som de skulle. Som dekoration körde vi vit marsipan genom vitlökspressen, så det såg ut som ett fågelnäste och la små fina chokladägg på.

Redaktionen ICAse

4/14/2020

Vilket bra tips, tack Jenny! Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept