ÖVER 60 MIN | Medel

Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 cheesecake portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur.
 2. Smält smöret i en kastrull.
 3. Smula kakorna fint i en mixer.
 4. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked eller tryck med botten av ett glas för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
 5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 min. Häll 1,5 dl av grädden (för 1 tårta) i en kastrull och värm försiktigt på spisen. Krama ur gelatinbladen, lägg dem ett och ett i grädden och smält dem. Låt svalna.
 6. Vispa resten av grädden tills den är tjock.
 7. Lägg rumstempererad färskost i en skål och rör slät med en gaffel. Häll ned den vispade grädden, vaniljpulvret och florsockret i färskosten och blanda väl. Tillsätt gelatingrädden.
 8. Fördela smeten jämt i tre olika bunkar. Blanda en med blåbär, en med hallon och en med apelsinskal och –saft. Häll apelsinsmeten i botten och låt stelna ca 2 timmar i kylen. Under tiden, ställ de övriga bunkarna i kylen. Rör om i bunkarna då och då så att smeten inte stelnar. Efter två timmar häller du på hallonsmeten i formen och låter den stelna ca 2 timmar. Rör om i blåbärssmeten så att den blir smidig igen, ifall den stelnat, och häll den på hallonsmeten. Låt kakan sätta sig i minst 4 timmar i kylen.
 9. Dekoration: När kakan har stelnat tar du bort springformen och lägger kakan på ett fat. Dela chokladkakorna och dekorera cheesecaken.

För alla

Läs noggrant på innehållsförteckningen på chokladkakorna. Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

Lägg in Oreopaketet i frysen kvällen innan du ska göra kakan. Då blir de enklare att dela på mitten.

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 1 cheesecake
Botten
 • 100 g rumstempererat smör
 • 300 g oreokakor
Fyllning
 • 12 st gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver)
 • 2 1/2 dl vispgrädde
 • 900 g rumstempererat naturell färskost av cream cheese-typ
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 250 g florsocker
 • 100 g blåbär
 • 100 g hallon
 • finrivet skal och saft av 2 st apelsiner
Dekoration
 • oreokakor