Chilipesto

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Chilipesto

Gör en het, hemmagjord pesto med vårt recept med smak av chili! Denna röda pesto med chili, pinjenötter och parmesan passar fint med en bit mild fisk eller till pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Chilipesto

Ingredienser

8 portioner
100 g  pinjenötter
100 g  riven parmesan
15   röd peppar (chili) mild
1 dl  rapsolja
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri:  känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Peston håller ca 1-2 veckor i en burk i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi917 KJ / 219 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med chilipesto och marinerad fetaost
Betyg 4.8 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med pesto och marinerade soltorkade tomater
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga