Chilipesto
Gör en het, hemmagjord pesto med vårt recept med smak av chili! Denna röda pesto med chili, pinjenötter och parmesan passar fint med en bit mild fisk eller till pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
8 portioner
100 g pinjenötter
100 g riven parmesan
15 röd peppar (chili) mild
1 dl rapsolja
1 krm salt
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Peston håller ca 1-2 veckor i en burk i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi917 KJ / 219 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer