Hoppa till sidans innehåll

Preppa på söndag och laga en god söndagsmiddag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan! Månadens meny bjuder bland annat på morotsburgare, pyttipanna med rotfrukter och pasta med chilipesto.

Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Elin Sylwan
Tips: Här hittar du alla våra söndagspreppar!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Rostade rotfrukter med fetaost och chilipesto

MÅNDAG
Morotsburgare med fetaostkräm och avokado

TISDAG
Rotfruktspytt med korv och ägg

ONSDAG
Pasta med chilipesto och marinerad fetaost

Förbered det här

  • Rostade rotfrukter

    Rostade rotfrukter

    till 2 måltider för 4 personer

    INGREDIENSER
    400 g rotselleri
    400 g kålrot
    800 g små potatisar
    4 gula lökar
    2 tsk torkad oregano
    4 msk olivolja
    1 tsk salt
    2 krm peppar

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200° C. Skala rotselleri och kålrot. Skär ca 3 x 3 cm tärningar och halvera eller klyfta potatisen beroende på storlek. Skala och klyfta löken.
    2. Lägg allt på en stor plåt och blanda med oregano, olja, salt och peppar.
    3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills det får fin färg, rör om efter halva tiden.

  • Chilipesto

    Chilipesto

    Receptet hittar du här.

  • Marinerad fetaost

    Marinerad fetaost

    Receptet hittar du här.

  • Morotssallad med rostade frön

    Morotssallad med rostade frön

    Receptet hittar du här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Rostade rotfrukter med fetaost och chilipesto till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostade rotfrukter
    ⅓ sats marinerad fetaost
    ½ sats chilipesto
    ¼ sats morotssallad med rostade frön

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera de rostade rotfrukterna med fetaosten, chilipeston och morotssalladen.

  • Måndag

    Måndag

    Morotsburgare med fetaostkräm och avokado till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats morotssallad med rostade frön
    ⅓ sats marinerad fetaost
    TILLSÄTT
    1 ägg
    1 dl vetemjöl
    1 krm svartpeppar
    1 krm salt
    1 kruka basilika
    2 avokador
    8 hamburgerbröd
    rapsolja till stekning

    GÖR SÅ HÄR
    1. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur morotssalladen. Blanda morötterna med ägg, mjöl, peppar och salt och låt stå i kylen 10 minuter.
    2. Mixa fetaosten med basilikan till en slät kräm i matberedare eller med stavmixer.
    3. Forma 8 burgare av morotssmeten. Värm en stekpanna med 4 msk olja och stek burgarna i två omgångar ca 1 ½–2 min på varje sida tills de fått färg och blivit krispiga.
    4. Kärna ur och skiva avokadon. Servera burgarna i bröden med fetaostkrämen och avokado.

  • Tisdag

    Tisdag

    Rotfruktspytt med korv och ägg till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats rostade rotfrukter
    ¼ sats morotssallad med rostade frön
    TILLSÄTT
    200 g kryddig korv t ex chorizo eller vego-chorizo
    4 ägg
    1 kruka bladpersilja
    1 msk olja
    senap till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Skiva korven och stek i en stor panna tills den fått färg. Lägg åt sidan.
    2. Värm rotfrukterna i oljan i samma panna. Lägg tillbaka korven i pannan med rotfrukterna och gör fyra gropar, knäck i ett ägg i varje grop. Sätt på ett lock eller täck med aluminiumfolie och låt stå på medelvärme tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig.
    3. Hacka persiljan och blanda med morotssalladen.
    4. Servera pytten med senap och salladen.

  • Onsdag

    Onsdag

    Pasta med chilipesto och marinerad fetaost till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats chilipesto
    ⅓ sats marinerad fetaost
    TILLSÄTT
    400 g pasta
    65 g babyspenat

    GÖR SÅ HÄR
    1. Koka pastan al dente. Spara ca 1 dl pastavatten.
    2. Blanda pastan med chilipeston och spenaten. Tillsätt lite pastavatten för en krämigare konsistens.
    3. Toppa med marinerad fetaost vid servering.