Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor
Capellini är en riktigt tunn variant av spaghetti vilket gör att den ibland kallas för ”änglahår” i Italien. Den kokas på 3 minuter och passar utmärkt till lättare såser som inte tynger ner för mycket. Som i den här läckra rätten med pestokyckling, avokado och granatäpple. Toppas med rapsolja och parmesan.
Ingredienser
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kontrollera parmesanosten och peston).
Recept och bild i samarbete med Barilla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer