Bulgurpanna med stekt halloumi
På denna exotiska bädd av bulgur, grönsaker och nötter med russin serverar du halloumi som fått en gyllene yta vid stekning. Sältan från halloumin bryter fint mot den milda bulgurpannan som får en fin vändning med de söta russinen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 dl bulgur
250 g broccoli
2 rödlökar
2 paprikor
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl blandade frön, nötter och russin (t ex russin, cashewnötter och solrosfrön)
250 g halloumi
olivolja till stekning
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot t ex kokt fullkornsris.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumi med tofu.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Servera gärna med tzatziki eller matyoghurt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Fett29 g
Kommentarer
Så gott och snabbt att tillaga
Nina
2024-04-20Jätte god.
Ivy
2017-05-26Gott! Har gjort flera gånger och mer blir det.
Ants
2014-07-04