Då vi är många som hänger hemma med understimulerade minimänniskor som hänger som klasar vid benen samtidigt som man försöker få lite jobb gjort så kom vi på att - TROLLDEG - det kanske kan få de uttråkade kidsen att dra på smilbanden? Vi testar!

Elin Nordström

Trolldeg må dofta som en nybakad sockerkaka men det smakar som Döda havet. Det bästa med trolldeg är 1. Det heter trolldeg, vilken otrolig människa kom på att döpa deg efter troll? 2. Deg som med några få ingredienser kan sysselsätta barn i timmar, 3. Även vuxna kan glädjas av denna meningslösa (man kan ju inte käka upp slutresultatet) men underbara deg. Vi tipsar här om några grejer ni kan skapa av degarnas deg.

Tips: Här hittar du ett enkelt recept på trolldeg

 • Kanelsnäckor

  Man ska inte krångla till det i onödan. Här ska deg rullas ut till långa ormar för att sedan rullas ihop igen till en kanske inte så perfekt kanelsnäcka. Låt barnen plaska på med karamellfärgen, ta ett steg tillbaka och se hur hela hemmets väggar blir nedskvätta av färg.

 • Familjen

  Om ni vill avancera kan ni testa att göra hela familjen i trolldeg. Här ges ett ypperligt tillfälle för dig att smyga tillbaka till datorn medan dina små raringar knådar ut olika kroppsdelar som sedan varsamt trycks fast på fel plats.

 • Bollar

  För barn som gillar att löka mer än att skapa. Ta en klutt trolldeg, rulla till en boll - klart. Underskatta inte bollens funktion. När dessa klotformade degklumpar är klara kan de sedan agera huvudroller i någon annan form av lek.

 • Påskpyssel

  Små kaniner, kycklingar, påskägg (här kommer bollarna till användning, vem har sagt att en boll inte kan agera ägg?) Eller så har du riktiga innovatörer till barn som tycker att påskfigurer är trams och istället gör en eldsprutande påskdrake.

 • 7 sorters kakor

  Mandelmusslor, schackrutor, finska pinnar, nöttoppar och strassburgare. Här kan ni bokstavligen sitta i TIMMAR och försöka forma den perfekta kakan. Vi vet inte med er men det är inte superlätt att montera en perfekt mandelmussla.