Finska pinnar

Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
5
Finska pinnar

Klassiska småkakor med pärlsocker och mandel på är en given favorit till fikat. Dessa smarriga finska pinnar på mördeg är enkla att baka och försvinnande goda. Oavsett om du är en van hemmabagare eller en glad amatör är det lätt att lyckas med dessa kakor!

Finska pinnar

Ingredienser

ca 30 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 60 g)
3 bittermandlar
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl strösocker
100 g smör

Garnering

ca 1/2 dl sötmandel
1 äggvita
ca 2 msk pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Har ni någon aning om var namnet kommer ifrån? Jag har hört en teori om att den bittra mandeln i denna mördegskaka skulle spegla den finska nationalkaraktären. Men det kanske bara är en skröna?

Andreas

2024-12-09

Varför är inte alla ingredienser i vikt? Varför inte trycka in vikten på strösocker när allt annat är i både vikt och volym?

Henrik

2024-04-12

Bra

Patricia

2020-06-04

Testa liknande recept

Stockholmskakor
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Savarin
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga