Finska pinnar
Klassiska småkakor med pärlsocker och mandel på är en given favorit till fikat. Dessa smarriga finska pinnar på mördeg är enkla att baka och försvinnande goda. Oavsett om du är en van hemmabagare eller en glad amatör är det lätt att lyckas med dessa kakor!
Ingredienser
ca 30 st
1 dl sötmandel (1 dl motsvarar ca 60 g)
3 bittermandlar
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1/2 dl strösocker
100 g smör
Garnering
ca 1/2 dl sötmandel
1 äggvita
ca 2 msk pärlsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har ni någon aning om var namnet kommer ifrån? Jag har hört en teori om att den bittra mandeln i denna mördegskaka skulle spegla den finska nationalkaraktären. Men det kanske bara är en skröna?
Andreas
2024-12-09Varför är inte alla ingredienser i vikt? Varför inte trycka in vikten på strösocker när allt annat är i både vikt och volym?
Henrik
2024-04-12Bra
Patricia
2020-06-04