Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nöttoppar

Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal nötterna i en mandelkvarn och smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner nötter och smör. 
  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, tryck ner en nöt i varje kaka.
  4. Garnering: Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: ca 18 st
  • 1 1/2 dl hasselnötter (1,5 dl motsvarar ca 100 g)
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
Garnering
  • hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?