Nöttoppar
Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.
Ingredienser
ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg (à ca 55 g)
1 dl strösocker
Garnering
hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanon recept, gör alltid dubbelsats och kör med hasselnötsmjöl och då tar jag hela påsen och dubblerar övriga ingredienser. Blir superbra inget som flyter ut här inte. Brukar även doppa botten i mörk choklad..mums
Monica
2024-11-17Jättegoda, lätta att göra. Perfekt resultat varje gång. Barnen tjatar om att få göra dom. Jag använder köpt hasselnötsmjöl då jag inte orkar mala själv =)
Anna
2024-09-12Nej, det här var för dåligt☹️ Följde receptet men fick blanda i er mer hasselnötter, då smeten var alldeles för vek (bagarspråk för en ”rinnig” deg). Resultatet: Allt flöt ut på plåten👎 Hälsar Håkan (den vanligtvis glade bagaren i Malmö)
Håkan
2023-12-12