Nöttoppar

33
10
Nöttoppar

Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.

Nöttoppar

Ingredienser

ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg
1 dl strösocker

Garnering

hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Receptet har uppdaterats 2020-06.
OBS! viktigt att om man maler hasselnötterna själv är vikten 110 g köper man färdigt hasselnötsmjöl så är vikten 140 g för att de ska hålla formen och inte flyta ut.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Elise

2022-06-16

Följde receptet till punkt och pricka, blev hur bra som helst. Gjorde kakorna i form p.g.a. lämnade kommentarer, men det hade inte spelat ngn roll. Fick höga fina toppar som inte hade flutit ut oavsett. Tricket är att ha en ganska fast smet och då spelar storleken på ägg roll. Det räcker att ägget är aningen större, så riskerar man att smeten blir för lös. Ett tips är att inte ha i hela ägget direkt.

Marcus

2022-06-01

Det här receptet fungerar inte. Följde receptet noggrant 2 gånger och det bara flöt ut och blev jättedåligt. Ta bort receptet eller skriv om instruktionerna från grunden för någonting är fel

Anders

2021-12-14

Mycket goda och fina kakor. Men jag malde lite fler hasselnötter än receptets för att kakorna inte skulle flyta ut.

Testa liknande recept

Chokladpudding
Wok
111
Wok
Cupcakes
Sviskonkompott
Omelettsufflé
Minijitterbuggare