Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Receptet har uppdaterats 2020-06.
OBS! viktigt att om man maler hasselnötterna själv är vikten 110 g köper man färdigt hasselnötsmjöl så är vikten 140 g för att de ska hålla formen och inte flyta ut.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elise
2022-06-16Följde receptet till punkt och pricka, blev hur bra som helst. Gjorde kakorna i form p.g.a. lämnade kommentarer, men det hade inte spelat ngn roll. Fick höga fina toppar som inte hade flutit ut oavsett. Tricket är att ha en ganska fast smet och då spelar storleken på ägg roll. Det räcker att ägget är aningen större, så riskerar man att smeten blir för lös. Ett tips är att inte ha i hela ägget direkt.
Marcus
2022-06-01Det här receptet fungerar inte. Följde receptet noggrant 2 gånger och det bara flöt ut och blev jättedåligt. Ta bort receptet eller skriv om instruktionerna från grunden för någonting är fel
Anders
2021-12-14Mycket goda och fina kakor. Men jag malde lite fler hasselnötter än receptets för att kakorna inte skulle flyta ut.