Nöttoppar

27
7
Nöttoppar

Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.

Skriv ut
Nöttoppar

Ingredienser

ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg
1 dl strösocker

Garnering

hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Receptet har uppdaterats 2020-06.
OBS! viktigt att om man maler hasselnötterna själv är vikten 110 g köper man färdigt hasselnötsmjöl så är vikten 140 g för att de ska hålla formen och inte flyta ut.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Magdalena

2021-02-06

Helt åt skogen. Vad är detta för galet kasst recept...? Blir mer likt än tårtbotten så som de flyter ut.. är extremt noga med mått vikt och detaljer, ändå totalt platt... Fy för att kasta så mycket ingredienser och tid på inge bra bak alls! #måttligtroad

Richard

2020-12-23

Hej! Rent baktekniskt kan man inte göra fylliga nötoppar med detta recept. För att få stadga i kakan måste äggets vita enbart användas. Detta vispas upp hårt som om man skulle göra maräng. Ta bort äggulan och ta 2 äggvitor istället. Mvh Richard Nordfeldt

Camilla

2020-02-21

Ni får se över receptet igen. Smeten flyter fortfarande ut även om jag hällde smeten i muffinsformar. Kanske ska ändra till 200 gram hasselnötter istället?

Redaktionen ICAse

2020-02-25

Hej Camilla och Matilda! Nu har vi provbakat dem ytterligare en gång och minskat smöret till 25 g. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept