Nöttoppar

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
14
Nöttoppar

Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.

Nöttoppar

Ingredienser

ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg (à ca 55 g)
1 dl strösocker

Garnering

hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Kanon recept, gör alltid dubbelsats och kör med hasselnötsmjöl och då tar jag hela påsen och dubblerar övriga ingredienser. Blir superbra inget som flyter ut här inte. Brukar även doppa botten i mörk choklad..mums

Monica

2024-11-17

Jättegoda, lätta att göra. Perfekt resultat varje gång. Barnen tjatar om att få göra dom. Jag använder köpt hasselnötsmjöl då jag inte orkar mala själv =)

Anna

2024-09-12

Nej, det här var för dåligt☹️ Följde receptet men fick blanda i er mer hasselnötter, då smeten var alldeles för vek (bagarspråk för en ”rinnig” deg). Resultatet: Allt flöt ut på plåten👎 Hälsar Håkan (den vanligtvis glade bagaren i Malmö)

Håkan

2023-12-12

Testa liknande recept

Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sviskonkompott
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladpudding
Betyg 3.8 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minijitterbuggare
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga