Nöttoppar
Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.
Ingredienser
ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg (à ca 55 g)
1 dl strösocker
Garnering
hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, lätta att göra. Perfekt resultat varje gång. Barnen tjatar om att få göra dom. Jag använder köpt hasselnötsmjöl då jag inte orkar mala själv =)
Anna
2024-09-12Nej, det här var för dåligt☹️ Följde receptet men fick blanda i er mer hasselnötter, då smeten var alldeles för vek (bagarspråk för en ”rinnig” deg). Resultatet: Allt flöt ut på plåten👎 Hälsar Håkan (den vanligtvis glade bagaren i Malmö)
Håkan
2023-12-12Följde receptet till punkt å pricka å var noggrann med mätningen å de flöt bara ut....
Ann
2023-05-07Hej Ann! Ursäkta sent svar. Våra kockar har provbakat recept ytterligare en gång och det enda vi tillägger i recptet efter provbakningen är vikt på ägget (55 g). Våra nöttoppar blev toppiga och fina. Det är tyvärr jättesvårt att säga vad som kan ha gått fel när du bakade. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04