Nöttoppar

Betyg 3.3 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Nöttoppar

Nöttoppen är en populär kaka som bakas helt utan mjöl, vilket gör den till en glutenfri goding som passar många. Med hasselnötter, smör, ägg och socker som enda ingredienser bakar du enkelt en fikafavorit som aldrig går ur tiden.

Nöttoppar

Ingredienser

ca 16 st
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 110 g) köper du hasselnötsmjöl ska du använda 140 g för 16 st toppar
25 g smör
1 ägg (à ca 55 g)
1 dl strösocker

Garnering

hasselnötter

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Mina nöttoppar blev fina. Vad jag lärt mig då man ska baka kokostoppar och tror att samma sak gäller här är att man ska röra så lite som möjligt! Inte vispa ägg och socker, bara blanda. Lena

    Lena

  • Allt flöt ut på plåten .🤔

    Birgitta

  • Allt flöt ut på plåten trots exakt uppvägt innehåll. Ok smakmässigt men blev inga fina nöttoppar.

    Birgitta

  • Kanon recept, gör alltid dubbelsats och kör med hasselnötsmjöl och då tar jag hela påsen och dubblerar övriga ingredienser. Blir superbra inget som flyter ut här inte. Brukar även doppa botten i mörk choklad..mums

    Monica

  • Jättegoda, lätta att göra. Perfekt resultat varje gång. Barnen tjatar om att få göra dom. Jag använder köpt hasselnötsmjöl då jag inte orkar mala själv =)

    Anna

  • Nej, det här var för dåligt☹️ Följde receptet men fick blanda i er mer hasselnötter, då smeten var alldeles för vek (bagarspråk för en ”rinnig” deg). Resultatet: Allt flöt ut på plåten👎 Hälsar Håkan (den vanligtvis glade bagaren i Malmö)

    Håkan

  • Följde receptet till punkt å pricka å var noggrann med mätningen å de flöt bara ut....

    Ann

    Hej Ann! Ursäkta sent svar. Våra kockar har provbakat recept ytterligare en gång och det enda vi tillägger i recptet efter provbakningen är vikt på ägget (55 g). Våra nöttoppar blev toppiga och fina. Det är tyvärr jättesvårt att säga vad som kan ha gått fel när du bakade. ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Följde receptet till punkt och pricka, blev hur bra som helst. Gjorde kakorna i form p.g.a. lämnade kommentarer, men det hade inte spelat ngn roll. Fick höga fina toppar som inte hade flutit ut oavsett. Tricket är att ha en ganska fast smet och då spelar storleken på ägg roll. Det räcker att ägget är aningen större, så riskerar man att smeten blir för lös. Ett tips är att inte ha i hela ägget direkt.

    Elise

  • Det här receptet fungerar inte. Följde receptet noggrant 2 gånger och det bara flöt ut och blev jättedåligt. Ta bort receptet eller skriv om instruktionerna från grunden för någonting är fel

    Marcus

  • Mycket goda och fina kakor. Men jag malde lite fler hasselnötter än receptets för att kakorna inte skulle flyta ut.

    Anders

Testa liknande recept

  • Wok
    Betyg 4.1 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladpudding
    Betyg 3.8 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Omelettsufflé
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minijitterbuggare
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sviskonkompott
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Prinsesstårta
    Betyg 4.4 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad