Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Strassburgare

Denna klassiska småkaka fanns på de svenska fikaborden redan på 40-talet, och precis som nu doppade man gärna den vackert spritsade kakan i smält choklad. Till skillnad från andra mördegskakor innehåller strassburgare även potatismjöl för att de ska bli extra spröda och luftiga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, florsocker och vanilj poröst gärna med elvisp eller i matberedare. Tillsätt mjölsorterna under omrörning.
  3. Lägg degen i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa degen i längder ca 5 cm långa längder på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Garnering: Garnera ev. kakorna med gelé eller doppa ena änden i smält choklad. Låt svalna på galler.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 100 g smör
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
Garnering
  • ev gelé eller mörk choklad
Lägg till i inköpslistan