Strassburgare
Denna klassiska småkaka fanns på de svenska fikaborden redan på 40-talet, och precis som nu doppade man gärna den vackert spritsade kakan i smält choklad. Till skillnad från andra mördegskakor innehåller strassburgare även potatismjöl för att de ska bli extra spröda och luftiga.
Ingredienser
ca 20 st
100 g smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
Garnering
gelé eller mörk choklad
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med föregående. Tar till mig tipset att sätta ihop två och två.
Jutta
2024-03-04Kakorna flyter ut lite så gör inte för bred sträng. Svåra att trycka ut, så använd en längre tyll. Tips: smeta smält choklad på undersidan av kakorna och sätt i hop två och två. Pudra över florsocker.
Karin
2024-01-28👍🏼
Inger
2023-11-07