Strassburgare

Betyg 3.9 av 5.
58 personer har röstat
5
Strassburgare

Denna klassiska småkaka fanns på de svenska fikaborden redan på 40-talet, och precis som nu doppade man gärna den vackert spritsade kakan i smält choklad. Till skillnad från andra mördegskakor innehåller strassburgare även potatismjöl för att de ska bli extra spröda och luftiga.

Strassburgare

Ingredienser

ca 20 st
100 g smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)

Garnering

gelé eller mörk choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Lägg ihop dem två och två med smörkräm emellan innan änden doppas i choklad. MAGISKT!

Caroline

2024-12-04

Kan man byta ut potatismjölet mot något annat? Till exempel stärkelse?

Maria

2024-08-05

Hej Maria! Vi har inte provat men det bör gå med majsstärkelse men konsistensen blir ev lite annorlunda. Du får gärna skriva en kommentar hur det blev om du provar. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-08-05

Håller med föregående. Tar till mig tipset att sätta ihop två och två.

Jutta

2024-03-04

Testa liknande recept

Hjortronsyltkakor
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prinsesstårta
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glace au four
Betyg 3.8 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gräddtårta
Betyg 4 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cupcakes
Betyg 4 av 5.
2464 personer har röstat
Under 60 min att tillaga