Strassburgare
Denna klassiska småkaka fanns på de svenska fikaborden redan på 40-talet, och precis som nu doppade man gärna den vackert spritsade kakan i smält choklad. Till skillnad från andra mördegskakor innehåller strassburgare även potatismjöl för att de ska bli extra spröda och luftiga.
Ingredienser
ca 20 st
100 g smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
1 dl potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
Garnering
gelé eller mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man byta ut potatismjölet mot något annat? Till exempel stärkelse?
Maria
2024-08-05Hej Maria! Vi har inte provat men det bör gå med majsstärkelse men konsistensen blir ev lite annorlunda. Du får gärna skriva en kommentar hur det blev om du provar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-05Håller med föregående. Tar till mig tipset att sätta ihop två och två.
Jutta
2024-03-04Kakorna flyter ut lite så gör inte för bred sträng. Svåra att trycka ut, så använd en längre tyll. Tips: smeta smält choklad på undersidan av kakorna och sätt i hop två och två. Pudra över florsocker.
Karin
2024-01-28