Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En krämig yoghurt till frukosten, i soppan eller som en röra. Finns det något bättre? Men vilken yoghurt passar till vad? Här kommer en liten yoghurtguide!

Artikel i samarbete med Skånemejerier

Salakis är en produktserie med inspiration från Medelhavet. Här hittar du bland annat tre sorters naturell yoghurt där var och en är tillverkad efter de traditionella originalrecept som ger yoghurten sina särskilda egenskaper och användningsområden. Vilken är din favorit?

Tre ljuvliga yoghurtar

  • Grekisk yoghurt

    Syrlig, frisk och med fast konsistens. Den grekiska yoghurten från Salakis passar perfekt till frukost tillsammans med färska bär eller till en egengjord granola. Den är super i kalla rätter och desserter. Det som också gör den grekiska yoghurten till en superyoghurt är att den inte bara är otroligt god, den är också rik på protein som suger upp vätska från grönsaker, frukter och bär. Trots den tjocka konsistensen så innehåller den bara 10 procent fett.

  • Turkisk yoghurt

    Krämig, mild och med en behaglig syra. Det sammanfattar den turkiska yoghurten. Det här är yoghurten som gör sig utmärkt till frukost tillsammans med bär eller frukt eller, om du är en riktig yoghurtälskare, precis som den är. Den passar också till kalla såser, röror, efterrätter, bakning och i matlagning där du värmer men inte kokar yoghurten.

  • Rysk yoghurt

    Den här yoghurten är krämighetens ansikte utåt. Konsistensen påminner om löst vispad grädde. Den runda smaken och yoghurtens friska syra gör den utmärkt i matlagning som ett alternativ till vispgrädde eller crème fraiche. Den är också ljuvlig till helgfrukosten tillsammans med färska bär eller frukt.

Tre goda yoghurtsåser

  • Yoghurtsås med tahini och citron

    Yoghurtsås med tahini och citron

    God, snabb och enkel är denna yoghurtsås med tahini, citron och vitlök som tillsammans blir en fantastisk god smakkombination med spännande umami, härlig syrlighet och mild krämighet. Passar bra både som dipp och svalkande sås.

    - Yoghurtsås med tahini och citron

    Spara

  • Rödbetstzatziki

    Rödbetstzatziki

    Testa tzatziki med rödbetor! En riktigt fräsch yoghurtsås med en härlig färg. Rödbetor tillför ett spännande djup i tzatzikin, riktigt gott! Passar bra både som dipp och svalkande sås.

    - Rödbetstzatziki

    Spara

  • Gremolatayoghurt

    Gremolatayoghurt

    Gremolatayoghurt är alltså yoghurt, citronzest, hackad bladpersilja, olivolja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ett uppfriskande och gott tillbehör till fisk eller kött. Ät och njut!

    - Gremolatayoghurt

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer