Allt om yoghurt
En krämig yoghurt till frukosten, som en röra eller i soppan. Finns det något bättre? Men vilken sorts yoghurt passar till vad? Och vilka bakterier innehåller yoghurt? Här kommer en liten yoghurtguide!
Vanligast är nog att man äter kefir som fil eller yoghurt, i en skål med sked tillsammans med müsli, granola eller bär. Men kefiren är så mycket mer. Här får du några användbara tips på hur du kan använda kefir.
Kefirens syrliga smak passar utmärkt i soppa. Rör ned kefiren när soppan har svalnat lite, så bibehålls mjölksyrebakterierna.
Här hittar du recept på goda soppor.
Ersätt mjölken eller filen i sconesreceptet med kefir så får du fina, saftiga och otroligt goda scones. Smaksatt kefir är ofta mer varsamt sockrad än andra smaksatta mellanmål. Kan vara bra att veta om man vill dra ner på sockerkonsumtionen.
Här hittar du recept på scones.
Boosta smoothien och välj kefir som bas - ofta gott om både kalcium och d-vitamin.
Här hittar du alla våra smoothierecept.
Använd kefir i basen istället för gräddfil eller yoghurt så får såsen en härligt frisk smak. Och som en bonus blir den bra mycket mer fettsnål.
Här hittar du recept på yoghurtsås.
Du visste säkert inte att du kan göra magiskt goda pannkakor genom att byta ut mjölken mot kefir, testa nästa gång. Gott om protein som bland annat hjälper kroppen att bibehålla muskelmassa.
Här hittar du massor av pannkaksrecept.
Ordet kefir lär betyda ungefär "skön känsla". Kanske är det därför som kefir idag dricks över hela världen? Det vi med säkerhet vet är iallafall att kefir kan njutas som en del av en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil.
Källa: wikipedia.org
En krämig yoghurt till frukosten, som en röra eller i soppan. Finns det något bättre? Men vilken sorts yoghurt passar till vad? Och vilka bakterier innehåller yoghurt? Här kommer en liten yoghurtguide!
Här listar vi frukostrecept rika på protein - till hela veckan.
Ut med flingorna, in med god yoghurt topping! Variera frukosten och gör yoghurten nyttigare
Här listar vi vilken typ av blender som passar till vad.
Frukost för den morogntrötte eller för den som vill ut i skidbacken på momangen.
Vad sägs om en läcker acai bowl eller krämig choklad bowl till frukost?