Hoppa till sidans innehåll

Liva upp den klassiska vardags- eller fredagstacon med dessa recept som tar texmex-myset till en helt ny nivå! Vad sägs om blue corn tortilla med bönor eller ostgratinerade guajillochips med pulled chicken? Mums säger vi!

Alexandra Holm

 • Ostgratinerade guajillochips med pulled chicken och jalapeño

  Med färdig kyckling, krispiga chips och tacoost blir denna lättlagade rätt lätt en favorit. Bred ut chipsen på en plåt, lägg på kyckling med sås, tomater och ost och gratinera i ugnen. Servera med kryddiga jalapeños och svalkande gräddfil.

  - Ostgratinerade guajillochips med pulled chicken och jalapeño

  Spara

 • Blue corn tortillachips med bönor, avokado och picklad lök

  Gott, lite matigare snacks som passar som förrätt, kanske innan tacomiddagen. Bönor och majs ger struktur till rätten och den salta fetaosten tillsammans med den milda, krämiga avokadon passar perfekt till de knapriga tacochipsen. Missa inte heller den krämiga guacamolen med härlig styrka och smak.

  - Blue corn tortillachips med bönor, avokado och picklad lök

  Spara

 • Lax med mango och avokado

  Fisktaco – ja tack! Laxen, som tillagas i ugnen, kryddas med den söt-starka mangosåsen. Servera laxen i mjuka tortillabröd med tärnad mango, skivad avokado och syrligt picklad lök samt krispiga cheese rolls.

  - Lax med mango och avokado

  Spara

 • Tacos jalapeño med limemarinerad rödkål och tomatsalsa

  Kryddmixen gör färsen riktigt smakrik och mustig. Servera färsen i mjuka tortillabröd med syrlig rödkålssallad och tomatsallad som du kryddar med jalapeños. Lite majs, gräddfil och krispiga chips på toppen och det är bara att njuta det goda fyllda majsbrödet.

  - Tacos jalapeño med limemarinerad rödkål och tomatsalsa

  Spara

 • Blue corn tortilla med het guacamole

  Skapa den perfekta och genuina guacamolen utan att ha många kryddor hemma. Kryddmixen ger dig den perfekta smaken med lite extra hetta från jalapeños. Servera med krispiga tortillachips och lite fräsch koriander.

  - Blue corn tortilla med het guacamole

  Spara

 • Tomatsallad med salsa verde och jalapeño

  Med färdig salsa verdesås tar du din tomatsallad till nya höjder. Den ger tomaterna en härlig fräschör och mustig smak. Blanda med lite jalapeño för extra hetta och naturligtvis fräsch mynta. Serveras till nästan allt, prova till fisk eller på tacochips.

  - Tomatsallad med salsa verde och jalapeño

  Spara

 • Guajillochips med habanerokryddad topping och koriander

  Servera tortillachipsen med söt, stekt majs samt hackad rödlök. Toppa fatet med chipsen med mild crème fraiche och färsk koriander. Dippa chipsen i den heta habanerosåsen och njut av en riktigt kryddig förrätt.

  - Guajillochips med habanerokryddad topping och koriander

  Spara