Här visar vi steg för steg hur du får till det rätta fraset på schnitzeln. Vi gör vår med skinkinnanlår, som är enklare att hitta i butik. Prova gärna också med kyckling, kalkon, aubergine eller zucchini. Sofie Lundmark Här hittar du alla recept på schnitzel. Banka Banka ut en köttskiva i taget med eller kastrull eller kavel på en skärbräda, de ska bli 2–3 mm tunna. Banka rakt ner så att köttet inte går sönder. Mjöla Blanda vetemjöl med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölet. Vänd i ägg Vispa upp ägg i en djup tallrik. Vänd köttskivorna i äggvispet. Vänd i ströbröd Häll ströbröd i en annan djup tallrik. Vänd köttskivorna sist i ströbrödet. Klappa in ströbrödet så att det fäster ordentligt. Stek i smör och olja Hetta upp rikligt med smör och olja i en stekpanna (så pass mycket att det nästan blir som en fritering). Vänta tills smöret har tystnat. Stek sedan schnitzeln ca 3 minuter på varje sida på medelvärme. Servera genast Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.