Matskola
Vilken köttbit passar till vad?
I vår matskola lär du dig allt du behöver för att välja rätt köttbit till gryta, stek eller biff.
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du får till det rätta fraset på schnitzeln. Vi gör vår med skinkinnanlår, som är enklare att hitta i butik. Prova gärna också med kyckling, kalkon, aubergine eller zucchini.
Tips: Här hittar du alla våra recept på schnitzel.
Banka ut en köttskiva i taget med eller kastrull eller kavel på en skärbräda, de ska bli 2–3 mm tunna. Banka rakt ner så att köttet inte går sönder.
Blanda vetemjöl med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölet.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Vänd köttskivorna i äggvispet.
Hetta upp rikligt med smör och olja i en stekpanna (så pass mycket att det nästan blir som en fritering). Vänta tills smöret har tystnat. Stek sedan schnitzeln ca 3 minuter på varje sida på medelvärme.
Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.
Matskola
I vår matskola lär du dig allt du behöver för att välja rätt köttbit till gryta, stek eller biff.
Poké poké
Godaste bowlen kommer från Hawaii. Matig sallad med smak av sushi. Det här är poké bowl!
Så gör du!
Se hur enkelt du kan göra din egen variant av den trendiga maträtten poke bowl.
Vardagsmat
Laga ett grundrecept på fläskkarré och omvandla till mättande middagar för tre olika dagar
Matskola
Här visar vi steg för steg hur du gör hemgjorda kroppkakor och bjuder på våra bästa recept
Matskola
Här visar vi hur du gör italiensk porchetta, en ugnsstekt, örtkryddad fläskkarrérulle.
Så lyckas du
Det går alldeles utmärkt att baka gott bröd utan jäst och här är recepten som bevisar det!
Matskola
Här hittar du svar på alla dina frågor om jordärtskockan och dessutom härliga recept.