Här visar vi steg för steg hur du får till det rätta fraset på schnitzeln. Vi gör vår med skinkinnanlår, som är enklare att hitta i butik. Prova gärna också med kyckling, kalkon, aubergine eller zucchini.

Sofie Lundmark
Här hittar du alla recept på schnitzel. 

  • Banka

    Banka ut en köttskiva i taget med eller kastrull eller kavel på en skärbräda, de ska bli 2–3 mm tunna. Banka rakt ner så att köttet inte går sönder.

  • Mjöla

    Blanda vetemjöl med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölet.

  • Vänd i ägg

    Vispa upp ägg i en djup tallrik. Vänd köttskivorna i äggvispet.

  • Vänd i ströbröd

    Häll ströbröd i en annan djup tallrik. Vänd köttskivorna sist i ströbrödet. Klappa in ströbrödet så att det fäster ordentligt.

  • Stek i smör och olja

    Hetta upp rikligt med smör och olja i en stekpanna (så pass mycket att det nästan blir som en fritering). Vänta tills smöret har tystnat. Stek sedan schnitzeln ca 3 minuter på varje sida på medelvärme.

  • Servera genast

    Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.