Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Särskilt till påsk och jul äter vi många goda ägghalvor. Här är Buffélabbets bästa tips för att koka många ägg på en och samma gång − och få ett gott resultat.

Läs också: Alla våra recept med kokta ägg

Storkok för ägg

  • Koka upp vatten

    Koka upp 5 liter vatten i en kastrull med ånginsats. Använd ett lock så går det snabbare.

  • Förbered äggen

    Lägg under tiden äggen i ånginsatsen. Vi lade i 20 ägg åt gången. Kom ihåg att äggen ska vara jämnstora.

  • Lägg i äggen

    När vattnet kokar, sänk ner ånginsatsen med äggen i och reglera värmen tills vattnet sjuder.

  • Sjud i önskat antal minuter

    Här kan du se hur många minuter du ska koka dina ägg för att få dem precis som du vill ha dem.

  • Kyl snabbt

    Enklast är att lyfta ur ånginsatsen och spola under rinnande kallt vatten.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer