Hoppa till sidans innehåll

Särskilt till påsk och jul äter vi många goda ägghalvor. Här är Buffélabbets bästa tips för att koka många ägg på en och samma gång − och få ett gott resultat.

Läs också: Alla våra recept med kokta ägg

Storkok för ägg

  • Koka upp vatten

    Koka upp 5 liter vatten i en kastrull med ånginsats. Använd ett lock så går det snabbare.

  • Förbered äggen

    Lägg under tiden äggen i ånginsatsen. Vi lade i 20 ägg åt gången. Kom ihåg att äggen ska vara jämnstora.

  • Lägg i äggen

    När vattnet kokar, sänk ner ånginsatsen med äggen i och reglera värmen tills vattnet sjuder.

  • Sjud i önskat antal minuter

    Här kan du se hur många minuter du ska koka dina ägg för att få dem precis som du vill ha dem.

  • Kyl snabbt

    Enklast är att lyfta ur ånginsatsen och spola under rinnande kallt vatten.