Hoppa till sidans innehåll

Karamelldekorationen på desserten ser komplicerat vacker ut, men det är i själva verket inte alls svårt att göra hemma. Med karamell som en krona på verket kan du imponera stort.

Exakta ingredienser till receptet hittar du här.

 

Så gör du karamelldekorationer

  • Blanda ingredienserna

    Värm socker och vatten i en kastrull på medelvärme. Ha i några droppar ättiksprit eller citronjuice. Rör om till sockret har lösts upp.

  • Koka till karamell

    Koka i 15-20 minuter utan omrörning till det har fått en brun färg och segare konsistens.

  • Kyl ner

    Kyl i ett kallt vattenbad. Perfekt konsistens är när karamellen är som sirap.

  • Skapa mönster

    Ringla karamellen med en sked på ett bakplåtspapper. Du väljer själv vilket mönster du vill ha, men du kan exempelvis först ringla i cirklar och därefter uppåt och nedåt ovanpå cirklarna. Använd din stelnade karamell som dekoration till valfri efterrätt.