Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Karamell som kronan på verket

De flesta efterrätter blir gudomligt goda med en liten topping av karamellbitar! Med enkla medel och lite tålamod så kan du lätt göra din dessert än vackrare med detta recept på karemelltopping.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Värm det på svag värme tills det smält. Låt koka på medelvärme tills karamellsmeten tills du fått en gyllenbrun färg (150°C med sockertermometer).
  2. Ställ genast nederdelen av kastrullen i kallt vatten och låt det svalna i 30 sekunder.
  3. Doppa baksidan av en sked i karamellen och ringla tunna sockersträngar på bakplåtspapper i ringformade mönster. Låt kallna. Använd till att garnera olika desserter, t ex glass och fruktcocktail. Lyft försiktigt upp de dekorativa karamellkronorna.

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein. Anpassa glassen/tillbehör efter ev allergi/intolerans.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • ett par droppar citronjuice eller ättiksprit (12%)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!