Hoppa till sidans innehåll

Allt som serveras i någon slags skål, eller ”bowl” som låter lite coolare, är trendigt just nu. Inte minst den hawaiianska husmansrätten poké. Kort och gott är det en slags sallad som till upplägget påminner om sushi – och tacos.

Text Camilla Thörnqvist Recept Sofia Nilsson Foto & styling Eva Hildén
TIPS: Receptet på denna otroligt fräscha och smakfulla poké bowl hittar du här!

Hemmagjord poké bowl

  • Rör ihop marinaden

    Vispa ihop soja, sesamolja, rostade sesamfrön, chiliflakes och tunt skivad salladslök.

  • Tärna och skiva

    Skär fisken i fina tärningar och preppa övriga råvaror, som att tärna mango och skiva rädisor.

  • Preppa för uppläggning

    Så där, mise en place, det vill säga allt på sin plats. Ja, förutom riset, har du inte redan kokat det enligt anvisning på förpackningen så gör det nu!

  • Snabbmarinera fisken

    Häll marinaden över fisken och blanda runt. Den behöver inte stå särskilt länge.

  • Grunda med kokt ris

    Fördela riset i de tjusigaste skålarna du har.

  • Dags att toppa!

    Toppa med fisken och valfria tillbehör. Här satsar vi på gröna sojabönor, tärnad mango, skivade rädisor, färdig algsallad, gari (inlagd ingefära) och avokado. Vill du forma avokadon till en tjusig ros precis som här på bilden – klicka på länken nedan!

    Gör en avokadoros

  • Och så finliret...

    Sist, men inte minst, pynta din poké bowl med det där lilla extra. Som rostade sesamfrön, mer strimlad salladslök och färsk koriander – gärna massvis med koriander! Eller mynta!