Att grilla hållbart och varierat handlar lika mycket om att skippa tändvätska som att lägga rätt saker på grillen. Du kan till exempel grilla smartare genom att lägga mer grönsaker på grillen. Grillade grönsaker passar utmärkt som tillbehör till fisk, kött och kyckling, eller varför inte bara äta en vegetariskt måltid?

Vegetariskt

Välj att grilla vegetariskt oftare, gärna svenskt och närodlat. Våren och sommaren är en fantastisk säsong att ta vara på våra egna råvaror

Fisk

Välj i första hand MSC-märkt fisk som garanterar att den kommer från ett välskött och uthålligt fiske. När det gäller odlad fisk som lax, se efter KRAV- eller ASC-märkta alternativ. I Världsnaturfondens fiskeguide hittar du information om vilka fiskar som är röd-, gul- och grönmärkta. De rödmärkta fiskarna är sämst ur hållbarhetsperspektiv och de gröna bäst. 

Kött

Variera dina val av kött. Välj helst ekologiskt eller svenskt naturbeteskött som hjälper till att hålla våra ängar och hagar öppna. En mindre del av måltiden bör bestå av kött, fyll tallriken med grönsaker, rotfrukter och baljväxter istället. Gott och mättande!