När man grillar tonfisk ska det gå snabbt, den ska bara ligga några sekunder på grillen för att bli sådär saftig och god. I den här matskolan visar vår kock steg för steg hur du ska göra för att lyckas. Smaklig måltid!

Sugen på fler recept till grillat? Upptäck alla våra recept på grillad tonfisk!

Tänk på att att välja just Albacore-tonfisk, de flesta andra sorter är utrotningshotade och står därför på Världsnaturfondens röda lista.

7 steg till en saftig tonfisk

  • Torka tonfisken torr

    Om tonfisken varit fryst är det bra att torka av den så att lite av den överflödiga vätskan försvinner.

  • Pensla med olja

    Pensla tonfisken med olja så den inte fastnar på gallret när det är dags att grilla.

  • Dags att krydda

    Salta och peppra tonfiskfilén innan du lägger den på grillen.

  • Dags att grilla

    Lägg tonfisken på ett hett galler och grilla över direkt värme. Pensla på mer olja på den sida som inte grillas och salta och peppra.

  • Grilla hastigt!

    Grilla hastigt på varje sida och vänd tonfisken efter 20-30 sekunder.

  • Servera med rå kärna

    Servera tonfisken med en rå kärna och en innertemperatur på 31-32 grader.

    När man grillar tonfisk är det viktigt att man har en rå kärna, annars blir fisken torr och träig.