Hoppa till sidans innehåll

Snart är det dags för den största kärleksdagen på året - Alla hjärtans dag. Vi har förstått att dagen medför lite blandade känslor så här har vi gestaltat två ytterligheter.

Morgon

Klockan är 6 på morgonen och den opeppade vaknar först av att hen håller på att drunkna i ett hav av rosenblad som någon gång under den tidiga morgonen har hällts, förlåt, strösslats kärleksfullt över sängen. Det andra som får den opeppade på sin vakt är det episka skramlet från köket. In kommer en överpeppad människa med en bricka fylld med egenbakade croissanter, juice  där minst 10 apelsiner har fått sätta livet till och en smoothiebowl där varenda bananskiva ligger i givakt och trängs bredvid polerade blåbär och en onödigt stor klick egengjort jordnötssmör. Den opeppade tänker för sig själv ”tror mänskan att jag är en nötälskande ekorre?” Den övereppade slänger sig i sängen likt en berusad koala, missar sängen och ramlar ner på golvet, kravlar sig upp och fäster blicken på den opeppade. Förväntansfullt tittar den kärleksdyrkande mänskan på spillrorna av personen som ligger bredvid. Den opeppade försöker få fram ett tack men munnen har klistrats igen av den ohemula mängden nötsmör. 

Lunch

För vissa (läs den opeppade) är detta en dag man helst vill snabbspola sig igenom medan för den överpeppade är den 14 februari dagen då man förväntar sig att gråtande änglar ska ramla ner från en rosaskimrande himmel och att en smörsjungande person med glittrande kärlekstörstande ögon och gitarr ska gå bakom en och sjunga kärleksballader. Den opeppade däremot ser detta från en annan typ av lins. Här är det nattsvart. Medan den överpeppade likt en raptor scannar av recept med episkt hög dos afrodisiakum så sitter den opeppade i lägenhetens mörkaste hörn och vaggar fram och tillbaka till tonerna av orgelmusik. I ett snabbt försök reser sig den opeppade och tar sig ut i köket där hen försöker parera en överpeppad person som är i full färd med att vispa ihop kvällens dessert. Givetvis misslyckas den opeppade med sitt utsmygande och fångas in i armarna av den överpeppade som tar med hen på en spontan tryckare utan musik men till tonerna av små väsande kärleksljud. Efter dansen gör den opeppade en u-sväng för att undkomma ytterligare en styrdans. Hen öppnar kylskåpet och snabbt som en vessla plockar hen fram ingredienserna till en snabb lunch som hen kan äta i sitt mörka hörn i sovrummet.

Middag

Klockan är slagen. Nu är det dags för crescendot när det kommer till alla hjärtans dag - MIDDAGEN. Den överpeppade har spenderat minst tre timmar med att duka middagsbordet med pressat linne, finporslin och silverbestick. Som ett så kallat center piece har hen också ställt en korg med tre råsöta kattungar på bordet. Nej det är inte sant, för det vore orimligt och extremt märkligt. Däremot har hen placerat en överdimensionerad bukett med spretiga blommor i en position så att det kommer att bli omöjligt att se varandra. Den opeppade slår sig ner vid bordet och spetsas genast i ögat av en utstickande kvist från den spretiga buketten. Plötsligt tystnar musiken och ersätts av synkat klockspel ackompanjerat av stråkar och ut dansar en överpeppad med en bricka fylld med krabba på perfekt friterat rispapper.  Mitt i en 360-piruett kastar av någon outgrundlig anledning den överpeppade in en krabbsnitt i den opeppades mun men missar givetvis och snitten hamnar istället i ett värmeljus och orsakar en lättare eldsvåda. När branden, förlåt menar kärlekselden (skoja) har lagt sig så slår sig den överpeppade ner och med en fast blick på sin älskade försöker hen samtidigt hälla ett ostron ner i strupen. Det går sådär och ostronet lägger sig istället som en gedigen snorblobb på överläppen. Den opeppade betraktar spektaklet med vidöppen mun. Detta ser den överpeppade som en ny chans att mata sin älskade, och lika snabbt som man hinner säga pannacotta tar den överpeppade en grabbnäve halstrad torsk  och vevar in i munnen på den opeppade. Middagen börjar närma sig sitt slut och som ett grandiost avslut har den överpeppade förberett en session där de i en timme ska titta in i varandras ögon utan att säga någonting. Hjärtat ska tala sitt tydliga språk.