Vaniljhjärtan med rårörda hallon
Recept på delikata och söta vaniljhjärtan med rårörda hallon. Du gör hjärtana av bland annat mjöl, socker och ägg. Fyll bakverken med en utsökt vaniljkräm och servera till efterrätt med rårörda hallon!
Ingredienser
16 st
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
1 äggula
200 g smör eller margarin
Vaniljkräm
2 dl grädde
1 äggula
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Till servering
rårörda hallon
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer