Champagnemousse med mango och hallon

225
1
Champagnemousse med mango och hallon

Fruktig mousse med bubbligt vin blir här till en riktig festdessert. Smaksätt den lyxigt krämiga champagnemousse med mango eller hallon. Eller gör halva satsen med mango, halva med hallon och varva i glasen. Toppa med passionfrukt och/eller färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Champagnemousse med mango och hallon

Ingredienser

10 portioner
250 g fryst, tinad mango eller hallon (helst svenska)
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex champagne eller prosecco)
passionsfrukt och hallon till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Servera moussen i udda glas för en fin effekt. Ställ några av glasen på sniskan i en form med grovsalt och häll i smeten för en snyggt lutande mousse.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

225

Kommentar

Pernilla

2020-12-27

En lätt, fin och lyxig efterrätt med glada färger och det rätta pirret av champagne. Passar mycket bra till nyår.

Näringsvärde per portion

Energi 853 KJ / 204 kCal
Fett 8 g
Salt 32 g
Kolhydrater 27 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden