Champagnemousse med mango och hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Champagnemousse med mango och hallon

Fruktig mousse med bubbligt vin blir här till en riktig festdessert. Smaksätt den lyxigt krämiga champagnemousse med mango eller hallon. Eller gör halva satsen med mango, halva med hallon och varva i glasen. Toppa med passionfrukt och/eller färska hallon.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa mango eller hallon slätt
i en matberedare eller med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan.
  2. Separera äggulorna från vitorna i två olika bunkar. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp. Tillsätt sirapen, fortsätt vispa ca 1 minut.
  3. Blötlägg gelatinbladen
5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
  4. Blanda gulor, socker och 
2 msk av det mousserande vinet (för 10 portioner) i en liten kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
  5. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
  6. Vänd ner krämen i äggvitevispet. Vänd ner mango- eller hallonpurén och sist grädden. Rör försiktigt till en jämn mousse.
  7. Fördela moussen i glas. Ställ i kylen minst 4 timmar. Förvara övertäckt i kyl. Hit kan förberedas 1–2 dagar i förväg.
  8. Ca 30 minuter före servering: Garnera mangomoussen med urgröpt passionsfrukt eller hallonmoussen med färska hallon. Pudra ev med florsocker.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Tips

Servera moussen i udda glas för en fin effekt. Ställ några av glasen på sniskan i en form med grovsalt och häll i smeten för en snyggt lutande mousse.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 250 g fryst, tinad mango eller hallon (helst svenska)
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 3 gelatinblad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 3/4 dl mousserande vin (t ex champagne eller prosecco)
  • passionsfrukt och hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 853 kJ / 204 kCal