Champagnemousse med mango och hallon

Betyg 3 av 5.
227 personer har röstat
1
Champagnemousse med mango och hallon

Fruktig mousse med bubbligt vin blir här till en riktig festdessert. Smaksätt den lyxigt krämiga champagnemousse med mango eller hallon. Eller gör halva satsen med mango, halva med hallon och varva i glasen. Toppa med passionfrukt och/eller färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Champagnemousse med mango och hallon

Ingredienser

10 portioner
250 g fryst, tinad mango eller hallon (helst svenska)
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex champagne eller prosecco)
passionsfrukt och hallon till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
227 personer har röstat

Kommentar

En lätt, fin och lyxig efterrätt med glada färger och det rätta pirret av champagne. Passar mycket bra till nyår.

Pernilla

2020-12-27

Näringsvärde per portion

Energi853 KJ / 204 kCal
Fett8 g
Salt0.32 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fryst chokladmousse med färsk frukt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomousse med chokladglasyr
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomousse
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med kokos och mango
Betyg 3.2 av 5.
131 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangoglass med passionsfrukt och maränger
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bubblig hallonmousse
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga