Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladfondue med saltlakrits

Choklad och jordgubbar, choklad och ananas, choklad och mango…listan på frukter som passar till choklad kan göras hur lång som helst. Därför tipsar vi om att bjuda på en läcker chokladfondue med härliga frukter och bär till dessert!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden. Bryt ner mjölkchokladen och rör slätt.
  2. Häll chokladsåsen i en skål och servera med t ex jordgubbar, ananasbitar, druvor och mangobitar.
  3. Doppa fruktbitarna i chokladen med hjälp av gafflar eller grillpinnar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Marabou.

Tips

Servera hackad Non Stop, mandelspån och/eller kokos i små skålar bredvid att doppa i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl vispgrädde
  • 180 g mjölkchoklad (gärna med saltlakritssmak)
  • valfria frukter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?