Lax- och räkceviche

Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lax- och räkceviche

Lax- och räkceviche är en lyxig fiskrätt som med fördel kan tillagas en stund innan gästerna kommer. Din goda, citrusmarinerade lax passar perfekt med de heta räkorna som du avnjuter på värmda vetetortillas. Lyxigt och mättande på samma gång!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Lax- och räkceviche

Ingredienser

8 portioner
800 g laxfilé (fryst minst 2 dygn)
7 limefrukter (7 lime ger ca 2 dl juice)
2 tsk salt
2 rödlökar
500 g räkor med skal
3 gröna chilifrukter t ex spansk peppar eller jalapêno
3 tomater
1 dl färsk hackad koriander
lime i klyftor till servering

Gör så här

Gör så här-texten är avsedd för 8 portioner.
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En mycket god rätt som jag re(ä)komenderar.

    Frank

Näringsvärde per portion

Energi1750 KJ / 420 kCal
Fett16 g

Testa liknande recept

  • Ceviche med färsk tonfisk och lax
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svensk ”ceviche”
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ceviche på peruanskt vis
    Betyg 2.9 av 5.222 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röd currypasta
    Betyg 4.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax med sojadressing "Tiradito"
    Betyg 3.5 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad