Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

143
4
Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

Pannacotta är mångas favoritdessert. Här är en variant med hälften yoghurt och kryddig smak av stjärnanis och kanel. Hallonsåsen blir pricken över i. Luta glasen för en snygg och effektfull servering! Nyårsdesserten är räddad.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

Ingredienser

6 portioner
2 kanelstänger
1 stjärnanis
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl matyoghurt (10 %)

Hallonpuré

1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
2 msk flytande honung

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Innehåller mjölk.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Såhär fixar du en snygg lutning på pannacottan:
Fyll en låg form med grovt salt. Ställ små glas (1 glas per portion) i saltet så att de lutar lite, upp till ca 45° vinkel. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev till kanten med en sked. Ställ in formen i kylen i ca 4 timmar. Ta ut glasen en halvtimme före serveringen. Ställ dem upprätt och skeda i hallonpurén.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

143

Kommentarer

Helena

2009-12-27

Provade detta till förra nyåret och det blev så gott så det tänker jag göra till en tradition. Jag plockade dock bort stjärnanisen, den gilar jag inte. Men i övrigt, så gott o gästerna väldigt imponerade över upplägget. :)

Helena

2009-01-10

Testade detta till nyår, de vuxna gillade det men inte barnen. Tyckte själv att det var ok men jag tror att det räcker med 1 st stjärnanis.

Ann-cristin

2008-12-31

Mycket gott. Men barnen gillade det inte. Barnens kommentar "smakar risgrynsgröt utan grynen". Men vi vuxna älskar det. Lite krångligt att göra, tillagas gärna dagen innan för att spara tid.