Kryddig yoghurtpannacotta med hallon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

Pannacotta är mångas favoritdessert. Här är en variant med hälften yoghurt och kryddig smak av stjärnanis och kanel. Hallonsåsen blir pricken över i. Luta glasen för en snygg och effektfull servering! Nyårsdesserten är räddad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt kanelstänger och stjärnanis grovt i en mortel.
  2. Blanda kryddorna med grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.
  3. Koka upp och låt koka 1 minut. Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter. Sila av kryddorna i en nätsil.
  4. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten ca 5 minuter. Krama ur och smält försiktigt i en liten kastrull.
  5. Rör ner det smälta gelatinet och yoghurten i grädden.
  6. Häll upp gräddblandningen i 6 små glas (för 6 portioner). Ställ i kylen ca 4 timmar.
  7. Hallonpuré: Tina hallonen, mixa slätt med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Blanda hallonpurén med honung. Hit kan förberedas.
  8. Toppa pannacottan med hallonpurén precis före servering.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Innehåller mjölk.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Såhär fixar du en snygg lutning på pannacottan:
Fyll en låg form med grovt salt. Ställ små glas (1 glas per portion) i saltet så att de lutar lite, upp till ca 45° vinkel. Använd en spritspåse för att fylla glasen med smeten, jämna ev till kanten med en sked. Ställ in formen i kylen i ca 4 timmar. Ta ut glasen en halvtimme före serveringen. Ställ dem upprätt och skeda i hallonpurén.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kanelstänger
  • 1 stjärnanis
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
Hallonpuré
  • 1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
  • 2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan