Kryddig yoghurtpannacotta med hallon

Pannacotta är mångas favoritdessert. Här är en variant med hälften yoghurt och kryddig smak av stjärnanis och kanel. Hallonsåsen blir pricken över i. Luta glasen för en snygg och effektfull servering! Nyårsdesserten är räddad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
2 kanelstänger
1 stjärnanis
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl matyoghurt (10 %)
Hallonpuré
1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
2 msk flytande honung
Gör så här
00:01:00
00:15:00
00:05:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Godaste ever!! Gör den varje jul sedan flera år tillbaka. Alla ÄLSKAR den :-)
Susanne
2024-12-16Provade detta till förra nyåret och det blev så gott så det tänker jag göra till en tradition. Jag plockade dock bort stjärnanisen, den gilar jag inte. Men i övrigt, så gott o gästerna väldigt imponerade över upplägget. :)
Helena
2009-12-27Testade detta till nyår, de vuxna gillade det men inte barnen. Tyckte själv att det var ok men jag tror att det räcker med 1 st stjärnanis.
Helena
2009-01-10