Kryddig yoghurtpannacotta med hallon
Pannacotta är mångas favoritdessert. Här är en variant med hälften yoghurt och kryddig smak av stjärnanis och kanel. Hallonsåsen blir pricken över i. Luta glasen för en snygg och effektfull servering! Nyårsdesserten är räddad.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
2 kanelstänger
1 stjärnanis
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
3 dl matyoghurt (10 %)
Hallonpuré
1 paket frysta, tinade hallon (à 250 g)
2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Provade detta till förra nyåret och det blev så gott så det tänker jag göra till en tradition. Jag plockade dock bort stjärnanisen, den gilar jag inte. Men i övrigt, så gott o gästerna väldigt imponerade över upplägget. :)
Helena
2009-12-27Testade detta till nyår, de vuxna gillade det men inte barnen. Tyckte själv att det var ok men jag tror att det räcker med 1 st stjärnanis.
Helena
2009-01-10Mycket gott. Men barnen gillade det inte. Barnens kommentar "smakar risgrynsgröt utan grynen". Men vi vuxna älskar det. Lite krångligt att göra, tillagas gärna dagen innan för att spara tid.
Ann-cristin
2008-12-31