Hallon- och jordgubbsglass

20
3
Hallon- och jordgubbsglass

Lätt beroendeframkallande ”nice cream” med mycket sommarkänsla i både smak, färg och svalkande effekt. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Hallon- och jordgubbsglass

Ingredienser

2 portioner
2 dl
frysta jordgubbar (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 dl
frysta hallon (2 dl motsvarar ca 120 g)
1
banan (fryst i skivor)
2 dl
kokosgrädde
2 tsk
agavesirap
1 krm
vaniljpulver

Topping

kakaonibs

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Under 15 minuter

Gör så här

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tättslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Hanna

1/17/2021

En riktig hit! Perfekt mellis och barnet tycker det smakar glass.

Eva

8/3/2016

Jag tog det jag hade, lönnsirap och blåbär. Lakritsflakes och färska blåbär som topping. Det blev jättegott. Lätt att variera smak. Det här kommer jag att göra fler gånger.

Rachel

7/10/2016

Gott med en tydlig smak av kokos, så den är fin om man gillar det!

Testa liknande recept