Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Hallon- och jordgubbsglass

Lätt beroendeframkallande ”nice cream” med mycket sommarkänsla i både smak, färg och svalkande effekt. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta jordgubbar, frysta hallon, frysta bananskivor, kokosgrädde, agavesirap och vaniljpulver i en matberedare eller blender till en slät och fluffig glass.
  2. Lägg genast upp i 2 glas eller skålar (för 2 port).
  3. Topping: Toppa gärna med kakaonibs.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tättslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 dl frysta jordgubbar (2 dl motsvarar ca 120 g)
  • 2 dl frysta hallon (2 dl motsvarar ca 120 g)
  • 1 banan (fryst i skivor)
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
Topping
  • kakaonibs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?