Lätt beroendeframkallande ”nice cream” med mycket sommarkänsla i både smak, färg och svalkande effekt. Basen är fryst banan, frysta hallon och jordgubbar, som snabbt mixas ihop till en glassliknande konsistens. Hugg in direkt – den är bäst nygjord.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En riktig hit! Perfekt mellis och barnet tycker det smakar glass.
Hanna
2021-01-17Jag tog det jag hade, lönnsirap och blåbär. Lakritsflakes och färska blåbär som topping. Det blev jättegott. Lätt att variera smak. Det här kommer jag att göra fler gånger.
Eva
2016-08-03Gott med en tydlig smak av kokos, så den är fin om man gillar det!
Rachel
2016-07-10