Cashew- och kokosglass med chokladsmak

11
0
Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Ingredienser

4 portioner
75 g
naturella cashewnötter
2 1/2 dl
kokosmjölk
2 1/2 msk
lönnsirap
1 tsk
vaniljpulver
1 - 2 msk
kakao
70 g
färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)

Chokladöverdrag

2 dl
kokosolja
1 dl
lönnsirap
1 dl
kakao

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Mixa helst glassen i en blender med hög effekt, det ger ett slätare och krämigare resultat.

Receptet på chokladöverdraget ger en stor sats, men det behövs för att kunna doppa hela pinnen. Ev rester kan sparas i kylen och användas igen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Testa liknande recept