Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
1
Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Ingredienser

4 portioner
75 g  naturella cashewnötter
2 1/2 dl  kokosmjölk
2 1/2 msk  lönnsirap
1 tsk  vaniljpulver
1 - 2 msk  kakao
70 g  färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)

Chokladöverdrag

2 dl  kokosolja
1 dl  lönnsirap
1 dl  kakao

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Mixa helst glassen i en blender med hög effekt, det ger ett slätare och krämigare resultat.

Receptet på chokladöverdraget ger en stor sats, men det behövs för att kunna doppa hela pinnen. Ev rester kan sparas i kylen och användas igen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda, fast jag doppade mina i riktig mörk choklad. Blev jättegott !

Sofia

2024-02-28

Testa liknande recept

Sandwichbitar med björnbär och lime
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
No bake cheesecake med blåbär
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango- och chiabars
Betyg 3.2 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw knäck med cashewnötter
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangobollar
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga