Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
  2. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av.
  3. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosmjölk, lönnsirap, vaniljpulver, kakao och dadlar. Fortsätt att mixa till en slät smet.
  4. Häll upp smeten i 4 glassformar (för 4 st glasspinnar). Ställ i frysen minst 6 timmar.
  5. Chokladöverdrag: Smält kokosolja i en kastrull. Tillsätt lönnsirap och kakaopulver. Rör till en slät konsistens.
  6. Häll upp i en hög, smal form, t ex ett glas eller en kopp. Ta ut glassen ur formen. Doppa i chokladoljan. När chokladen stelnat, doppa en gång till och strö genast över valfri topping, t ex hackade salta nötter (jordnöt eller pistage), frystorkade bär eller rostade, smulade kokoschips. Lägg tillbaka i frysen eller servera med en gång. Glassen blir godast om den får stå framme ca 15 minuter före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Mixa helst glassen i en blender med hög effekt, det ger ett slätare och krämigare resultat.

Receptet på chokladöverdraget ger en stor sats, men det behövs för att kunna doppa hela pinnen. Ev rester kan sparas i kylen och användas igen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g naturella cashewnötter
  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 2 1/2 msk lönnsirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 70 g färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)
Chokladöverdrag
  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl lönnsirap
  • 1 dl kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?