Cashew- och kokosglass med chokladsmak

Dessa ”magnum-pinnar” smakar som den gräddigaste gräddglass med djup chokladsmak – fast att innehållet är helt fritt från mjölk, grädde, raffinerat socker och ägg. Cashewnötter som mixas med kokosmjölk står i stället för den härliga krämigheten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
4 portioner
75 g naturella cashewnötter
2 1/2 dl kokosmjölk
2 1/2 msk lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1 - 2 msk kakao
70 g färska, urkärnade dadlar (gärna medjool)
Chokladöverdrag
2 dl kokosolja
1 dl lönnsirap
1 dl kakao
Gör så här
06:00:00
06:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Medjool dadlar? Varför så specifik rekommendation att använda Israeliska dadlar? Helt otroligt att man kan rekommendera ett specifikt lands dadlar,och osmakligt med tanke på vad Israel gör i Gaza!
Golara
2024-05-17Hej Golara och Inga-Lill! Tack för era kommentarer. Medjool dadlar kan komma från flera olika länder. Vi handlar med enskilda leverantörer och inte med hela länder. När det gäller affärsrelationer med företag i andra länder följer ICA alltid FNs och den svenska regeringens rekommendationer. Vi har relationer med leverantörer, inte med länder. Orsaken till det är att vi inte tror att bojkotter slår rätt utan snarare drabbar de som redan är hårt drabbade i ett land. När vi ser över vilka leverantörer vi ska samarbeta med ser vi också över flera aspekter. Vi främjar ett hållbart arbete och hållbar utveckling. Ni kan läsa mer hur vi arbetar här: http://www.ica.se/ica-tar-ansvar/icas-goda-affarer/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-17Varför rekommenderar ni Medjool dadlar? De är israeliska och det pågår ett folkmord i Gaza av just Israel. Därför ska man bojkotta israeliska varor och inte uppmuntra till köp av dessa.
Inga-lill
2024-05-16Jättegoda, fast jag doppade mina i riktig mörk choklad. Blev jättegott !
Sofia
2024-02-28