Maränger

Matskola

Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.
Tips: Här hittar du alla våra recept med maränger.

30 maränger

  1. En skål med vätska omgiven av ingredienser som mjöl, ägg och en träsked med krydda på en ljus yta.

    1. Förbered

    Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.

  2. En elektrisk visp blandar ingredienser i en skål bredvid äggvitor och skålar med mjöl och socker.

    2. Börja vispa

    Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.

  3. En person häller socker i en skål med vätska medan en elektrisk visp och ägg syns på bordet.

    3. Tillsätt mer socker

    Tillsätt resten av strösockret.

  4. En elektrisk visp blandar en vit smet i en skål bredvid äggvitor, socker och mjöl.

    4. Fortsätt vispa

    Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.

  5. En person siktar mjöl genom en sil över en skål medan ägg och andra ingredienser ligger bredvid på bordet.

    5. Tillsätt florsocker

    Sikta ner florsockret i marängen

  6. En person blandar ingredienser i en skål med en slickepott medan ägg och skålar med pulver står bredvid.

    6. Vänd ner

    Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.

  7. En person håller i en spritspåse och spritsar små runda bakverk på en plåt med bakplåtspapper.

    7. Spritsa

    Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.

  8. Små vita maränger och runda bakverk ligger utspridda på en ljus yta.

    8. Grädda

    Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.

Maränger (grundrecept)

Maränger (grundrecept)

Betyg 4.1 av 5.715 personer har röstat
Receptet har 58 kommentarer

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Maränger (grundrecept)

Artiklar Visar 1717 stycken

Det våras för rabarber

Det våras för rabarber!

Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.

Bästa marängen

Matskola

Vi grottar ner oss i bästa sättet att göra maräng, så att du kan lyckas med toppiga, spröda och lätta maränger.

Sockersnåla sötsaker

Till fikat

Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!