Laga koreansk Bulgogi

Matskola

Koreansk Bulgogi är superenkelt att laga och festligt att servera! Fint och färgglatt med kött som serveras i fräscha salladsblad och toppas med sprakande röd chili.

Bulgogi - gör så här

Sallad

Plocka och skölj hjärtsalladsblad, låt dem sedan droppa av på ett papper.

Ris

Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Köttet

Skiva entrecôte i tunna strimlor.

Kryddmix bulgogi

Blanda Santa Maria bulgogikryddmix med olja och vatten till en tjock marinad. Lägg i köttet och låt det marinera i 10 minuter.

Woka köttet

Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och woka/stek köttbitarna snabbt tills de fått en fin yta.

Montera

Lägg ris och kött i ett salladsblad. Toppa med srirachasås, korianderblad, rödkål och finhackad chili.

Utvalda recept på Bulgogi

  • Bulgogi - Koreansk favorit

    Bulgogi - Koreansk favorit

    Betyg 4.3 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer

    Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött i salladsblad med ris och srirachasås. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

    Bulgogi - Koreansk favorit
  • Bulgogi på kyckling

    Bulgogi på kyckling

    Betyg 4.8 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer

    Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

    Bulgogi på kyckling
  • Vegansk Ssäm Bulgogi

    Vegansk Ssäm Bulgogi

    Betyg 4.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.

    En vegansk variant av den av den koreanska klassikern Ssäm bulgogi med Pulled Oats, shiitakesvamp och champinjoner. Ssäm betyder ”vira in”, vilket du gör med Pulled Oats och de goda ingredienserna i ett stort salladsblad. Toppa med koriander, ät och njut!

    Vegansk Ssäm Bulgogi
Bulgogi - Koreansk favorit

Bulgogi - Koreansk favorit

Betyg 4.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött i salladsblad med ris och srirachasås. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Bulgogi - Koreansk favorit

Artiklar Visar 1726 stycken

Veckans middagstips

Middagsrecept för hela familjen!

Vi tipsar om goda, lättlagade och enkla middagar som går hem hos alla i familjen!

Bacon i ugn

Baconskola

Det bästa sättet att få krispigt bacon till många är att steka ditt bacon i ugnen.

Så tillagar du råkorv

Tips & recept

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.

Vika wontons

Matskola

Wontons är små asiatiska knyten fyllda med exempelvis fläskfärs. Wonton-ark säljs frysta i affärer med asiatiska specialavdleningar, och kan ofta också beställas. Vi visar hur du gör och bjuder på ett recept på wontons med räkor och chiliolja !