Ta en genväg i vardagen genom att använda samma råvara till flera middagar. Gör en stor laddning krämig kornotto och du har dagens middag, plus två till på gång.
Text: Sofie Lundmark
Dela med vänner
1. Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter
4
0
Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Med fryst svampmix får du fem sorters svampar utan att behöva varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.
Gratinerade paprikor fyllda med krämig kornotto och syrlig fetaost. En snygg vardagsrätt som även är smidig att förbereda dagen innan. Perfekt till fest, bjudning eller buffé – det blir en portion i varje i paprika.
Svensk tolkning av italienska arancini – friterade risbollar. Utsidan steks frasig i det asiatiska ströbrödet panko och insidan består av en ljuvligt krämig kornotto. Servera kornbollarna med lufttorkad skinka och färdig tomatsås med basilika.
Har det varit mycket snack om bowls och burritos på sistone? Andas ut och gör en hederlig ugnspannkaka till middag. Här är recepten som gör ingen besviken.