Allt du behöver!

Duka till kräftskiva

En kräftskiva kräver sina dekorationer! Här tipsar vi om allt du behöver för att på enklast möjliga vis duka till kräftskivan.
Tips! Här finns våra godaste recept på tillbehör till kräftor

Planerar du en kräftskiva? Då behöver du lägga till dekorationer i inköpslistan! Här hittar du tipsen för en riktigt klassisk kräftskivedukning. Självklart utan krångel men med massa mys!

  1. 1. Gör det enkelt!

    1. Gör det enkelt!

    Satsa på tallrikar och snapsglas i papp så slipper du illaluktande disk och kan bara häva ned allt i en sopsäck när kräftskivan är slut. För visst finns det roligare saker att lägga tiden på än att stå och skölja disk! Nattbad till exempel?

  2. 2. Hatten på!

    2. Hatten på!

    Är det någon gång man kan lyckas få på även sin mest skeptiska kompis en partyhatt så är det väl på årets kräftskiva? Passa på! Se till att ni har hattar till både vuxna, barn och husdjur!

  3. 3. All in på dekorationer

    3. All in på dekorationer

    En kräftskiva är inte en kräftaskiva utan dekorationer, det är sen gammalt. Vi snackar såklart klassiker som månlyktor, kräftgirlanger och papperslanternor. Ballonger är också alltid en bra idé. The more the merrier!

  4. 4. Belysning för mys

    4. Belysning för mys

    I augusti börjar sensommarmörkret smyga sig på och mysbelysningen är ett måste för att skapa stämning. Vårt tips är att jobba MÅNGA ljuslyktor på borden. Ljusslingor att hänga över borden skapar extra mysig stämning och ramar tillsammans med girlanger in festplatsen.

  5. 5. Servetter är a och o

    5. Servetter är a och o

    Kräftspad i all ära, men med tanke på det eviga sörplandet är MÅNGA servetter en väldigt bra idé. Varför inte göra en kul servettvikning? Kul som pyssel för hela familjen!  Vik servetten som en mussla, en diamant eller kanske som ett kuvert där du kan stoppa ner besticken tillsammans med ett sånghäfte samt våtservetter. 

  6. 6. Glöm inte haklapp!

    6. Glöm inte haklapp!

    När vi ändå är inne på sörplandet... En riktigt trevlig kräftvärd erbjuder absolut gästerna haklapp för att undvika nersölade kläder och sura miner.  

  7. 7. Blommor!

    7. Blommor!

    Gå ut i valfri trädgård, äng, dikeskant och plocka ett stort fång härliga sommarblommor. Eller köp ett gäng vackra i säsong om du inte hinner plocka, för blommor ger verkligen det lilla extra till dukningen.

  8. 8. Till kvällskvisten

    8. Till kvällskvisten

    I vårt kära land kan det ju bli lite kyligt på sensommarkvällen. Då är det alltid mysigt att erbjuda gästerna filtar. Dessutom kan det lätt komma otrevliga surrande gäster. Så ställ fram myggspiraler/myggljus och se till att ha myggmedel hemma, så kan ni mysa på ända till morgonkvisten. 

Detta behöver du:

  • Bordsduk (pappersduk är enklast)
  • Tallrikar/engångstallrikar
  • Desserttallrikar
  • Ölglas/vinglas och snapsglas (pappmuggar funkar utmärkt!)
  • Bestick, kräftknivar och serveringsbestick
  • Skålar att lägga kräftskal i
  • Hattar
  • Dekorationer (t.ex pappersmånar, kräftgirlanger, ballonger)
  • Ljuslyktor och ljus
  • Servetter/hushållspapper 
  • Våtservetter
  • Haklappar
  • Blommor
  • Myggspray och myggspiraler om ni ska vara ute
  • Filtar till kvällen om ni ska vara ute

Artiklar (1470)

Ta fram din barnsliga sida!

Lekar kräftskiva

Kräftskivan är räddad! Vi har lekarna och underhållningen för just din kväll!

Kräftfest på vår signal!

Kräftskiva 2024

Allt du behöver veta om kräftor, tillbehör och hur du kokar egen kräftlag.

Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.

Gravid på kräftskivan

Kräftskiva och gravid

Vad kan jag som gravid äta på kräftskivan? Vår dietist svarar på frågorna.

Kräftskiva!

Är du en kräftälskare eller inte?

Är du personen som äter ALLT på kräftan eller gillar du bara stjärten och kanske klorna? Här spelar vi upp ett scenario som kan hända på en kräftskiva.