Apelsin- och olivoljekaka
Baka en ljuvlig mjuk kaka med smak av apelsin och olivolja som dekoreras med apelsinglasyr. Att baka med olivolja istället för smör förlänger kakans hållbarhet och gör den exakt saftig och luftig.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
10 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 1/2 dl mild olivolja
2 msk finrivet apelsinskal
ev 2 msk amaretto
Glasyr
3 dl florsocker
ca 3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk finrivet apelsinskal
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein7 g
Kommentarer
I beskrivningen ska det nog stå ”extra” istf. exakt
Hanna
2024-06-22God! Tog halva mängden socker.
Lena
2024-04-22Mycket god
Kerstin
2023-05-27