Apelsin- och olivoljekaka

4
1
Apelsin- och olivoljekaka

Baka en ljuvlig mjuk kaka med smak av apelsin och olivolja som dekoreras med apelsinglasyr. Att baka med olivolja istället för smör förlänger kakans hållbarhet och gör den exakt saftig och luftig.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Apelsin- och olivoljekaka

Ingredienser

10 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 1/2 dl mild olivolja
2 msk finrivet apelsinskal
ev 2 msk amaretto

Glasyr

3 dl florsocker
ca 3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk finrivet apelsinskal

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Louise

2023-01-30

Som en extra saftig sockerkaka med inslag av just apelsin och olivolja, men rejält mäktig till följd av all olivolja.

Näringsvärde per portion

Energi 2156 KJ / 515 kCal
Fett 32 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden