Apelsin- och olivoljekaka

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
4
Apelsin- och olivoljekaka

Baka en ljuvlig mjuk kaka med smak av apelsin och olivolja som dekoreras med apelsinglasyr. Att baka med olivolja istället för smör förlänger kakans hållbarhet och gör den exakt saftig och luftig.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Apelsin- och olivoljekaka

Ingredienser

10 bitar
3 stora ägg (à ca 70 g)
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 1/2 dl mild olivolja
2 msk finrivet apelsinskal
ev 2 msk amaretto

Glasyr

3 dl florsocker
ca 3 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk finrivet apelsinskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

I beskrivningen ska det nog stå ”extra” istf. exakt

Hanna

2024-06-22

God! Tog halva mängden socker.

Lena

2024-04-22

Mycket god

Kerstin

2023-05-27

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cinnamon kiss
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ambrosiakaka
Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga