Apelsin- och olivoljekaka

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
3
Apelsin- och olivoljekaka

Baka en ljuvlig mjuk kaka med smak av apelsin och olivolja som dekoreras med apelsinglasyr. Att baka med olivolja istället för smör förlänger kakans hållbarhet och gör den exakt saftig och luftig.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Apelsin- och olivoljekaka

Ingredienser

10 bitar
3   stora ägg (à ca 70 g)
2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
2 1/2 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  mandelmjöl
1 tsk  bakpulver
2 krm  salt
2 1/2 dl  mild olivolja
2 msk  finrivet apelsinskal
ev 2 msk  amaretto

Glasyr

3 dl  florsocker
ca 3 msk  färskpressad apelsinjuice
1 msk  finrivet apelsinskal

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

God! Tog halva mängden socker.

Lena

2024-04-22

Mycket god

Kerstin

2023-05-27

Som en extra saftig sockerkaka med inslag av just apelsin och olivolja, men rejält mäktig till följd av all olivolja.

Louise

2023-01-30

Näringsvärde per portion

Energi2156 KJ / 515 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinkaka med ricotta och mandel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cinnamon kiss
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ambrosiakaka
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel panettone – Fruktig briochekaka med choklad
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens fruktkaka
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga