Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

3
1
Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Fläskkarrén får här en härligt saftig smak av äpple, då den får gå i ugnen ihop med äppelmust. Servera ihop med gott bröd och en grönsakssås som du gör på kål, lök och persiljerötter.

Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
1 msk malen ingefära
1 tsk salt
1 tsk grovmalen peppar
1 msk smör
ca 6 dl äppelmust
4 bananschalottenlökar
10 persiljerötter eller små palsternackor
1 äpple
1/2 purjolökar
1 kruka persilja
50 g smör
salt och peppar
1/2 msk äppelcidervinäger
200 g färdigskuren svartkål

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lottie

2014-09-28

Tyvärr blev smaken alldeles för söt. Kanske äppelmusten behöver vara osötad för att få bättre smak?

Näringsvärde per portion

Energi 1902 KJ / 454 kCal
Fett 226 g
Salt 17 g
Kolhydrater 355 g
Protein 251 g
Läs mer om näringsvärden