Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
1
Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Fläskkarrén får här en härligt saftig smak av äpple, då den får gå i ugnen ihop med äppelmust. Servera ihop med gott bröd och en grönsakssås som du gör på kål, lök och persiljerötter.

Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
1 msk malen ingefära
1 tsk salt
1 tsk grovmalen peppar
1 msk smör
ca 6 dl äppelmust
4 bananschalottenlökar
10 persiljerötter eller små palsternackor
1 äpple
1/2 purjolökar
1 kruka persilja
50 g smör
salt
peppar
1/2 msk äppelcidervinäger
200 g färdigskuren svartkål

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Tyvärr blev smaken alldeles för söt. Kanske äppelmusten behöver vara osötad för att få bättre smak?

Lottie

2014-09-28

Näringsvärde per portion

Energi1902 KJ / 454 kCal
Fett22.6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater35.5 g
Protein25.1 g

Testa liknande recept

Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartkålssallad med päron
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad sötpotatis och svartkål med ingefära
Betyg 4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga