Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål
Fläskkarrén får här en härligt saftig smak av äpple, då den får gå i ugnen ihop med äppelmust. Servera ihop med gott bröd och en grönsakssås som du gör på kål, lök och persiljerötter.
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
1 msk malen ingefära
1 tsk salt
1 tsk grovmalen peppar
1 msk smör
ca 6 dl äppelmust
4 bananschalottenlökar
10 persiljerötter eller små palsternackor
1 äpple
1/2 purjolökar
1 kruka persilja
50 g smör
salt
peppar
1/2 msk äppelcidervinäger
200 g färdigskuren svartkål
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1902 KJ / 454 kCal
Fett22.6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater35.5 g
Protein25.1 g
Kommentar
Tyvärr blev smaken alldeles för söt. Kanske äppelmusten behöver vara osötad för att få bättre smak?
Lottie
2014-09-28