Zucchinisallad med parmesan

Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Zucchinisallad med parmesan

Krispig, fräsch, söt, syrlig och inte minst god är några ord som beskriver denna zucchinisallad med svartkål, knipplök och rostade mandlar som toppas med riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Zucchinisallad med parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 gul knipplök
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
500 g zucchini
8 blad svartkål
2 dl plockad persilja (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/4 kruka)
1/2 dl hackad rostad mandel (gärna marconamandel)
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Vi la till kokt potatis. Supergottt!

    Victoria

  • God sallad och dressingen var pricken över i.

    Maria

  • Jättegod, men jag tycker man kan öka mängden vinäger något för högre syra.

    Emmy

  • Jättegott, fräscha och somriga smaker som passar utmärkt som tillbehör till grill eller på buffén.

    Raija

Näringsvärde per portion

Energi728 KJ / 174 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brännvinsostpaj med svartkål
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad ricotta med svartkålschips
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad