Zucchiniplättar med dill- och fetaost

Underbart smarriga zucchiniplättar med smak av fetaost och dill och för extra smak se tips. Stek plättarna tills de är gyllene och krispiga och servera med en matig, fräsch sallad gjord på bönor, röda körsbärstomater och små mâchesalladsblad. Servera med en klick vitlöksyoghurt och ät er mätta och belåtna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2025

Ingredienser
4 portioner
Vitlöksyoghurt
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Plättar
2 zucchini
150 g fetaost
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl vetemjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olja
Bönsallad
380 g kokta svarta bönor
250 g körsbärstomater
65 g mâchesallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2068 KJ / 493 kCal
Fett32 g
Salt2.3 g
Kolhydrater29 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God smak men tyvärr svårt att hålla ihop..om jag lagar dessa igen ska jag prova ha i ströbröd i smeten innan de steks.
Johanna
2025-06-25Fy tusan, det går inte att steka. Fastnar i stekpannan , försöker rädda dem genom att laga dem i ugnen men nej... Tror det måste in mer mjöl eller nåt för att få dem att hålla ihop? God smak men kommer aldrig laga om
Jenni
2025-06-16Hej Jenni! Vad tråkigt att de inte blev bra. Kanske du hade behövt pressa ur mer vätska ur zucchinin för att de skulle hålla ihop bättre? Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-06-17Plättarna smakade för mycket dill för min smak, men med bönsalladen och vitlöksyoghurten blev det gott! Kommer dock utesluta dillen nästa gång då den tar över smaken från det andra i plättarna.
Caroline
2024-03-15