Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Zucchiniomelett

Zucchiniomelett är en lite lyxigare omelett som tillagas snabbt och mättar alla magar. Gör en tomatsalsa på tomater, körvel, olivolja och kryddor och ringla över omeletten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva zucchinifrukterna. Fräs dem mjuka i en vid panna i hälften av olivoljan på medelvärme, ca 5 min. Lägg över dem på ett fat.
  2. Skala och skär potatisen i ganska tunna skivor. Fräs dem i resten av olivoljan ca 10 min. Varken zucchini- eller potatisskivorna ska få färg. Varva zucchini- och potatisskivorna i en stek- eller omelettpanna och sätt den över värmen.
  3. Vispa hastigt samman äggen med riven ost och lite salt. Häll omelettsmeten över grönsakerna i pannan och grädda på båda sidorna. Låt omeletten kallna.
  4. Salsa: Gör i ordning salsan under tiden. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i små tärningar. Blanda dem med blad av färsk körvel, olivolja, salt och peppar.
  5. Servera zucchiniomeletten varm eller kall, skuren i tårtbitar tillsammans med tomatsalsan. Omeletten passar bra till sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 zucchini (à ca 225 g)
  • 2 msk olivolja
  • 4 potatisar
  • 6 ägg
  • 1 dl riven parmesanost eller lagrad grevèost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Tomatsalsa
  • 4 väl mogna tomater
  • 2 kvistar färsk körvel
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mellanmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 460 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden