Pasta med zucchini och soltorkad tomat

52
4 Klimatsmart
Pasta med zucchini och soltorkad tomat

En italiensk vardagsrätt i all sin enkelhet. Färdig crème på soltorkade tomater ger mycket smak och är gott ihop med svarta oliver. Väljer du bort parmesanosten blir den helt vegansk. Toppa gärna med krispiga brödkrutonger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Pasta med zucchini och soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta
1
stor zucchini (à ca 400 g)
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
3 msk
crème av soltorkade tomater
1 dl
urkärnade svarta oliver
2 dl
finriven parmesanost

Till servering

strimlad basilika
örtiga krutonger (se länk under steg 6)

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: ersätt parmesanosten med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Kristina

2021-05-06

Jättegott! Tog Soltorkade tomater istället för kräm samt lite grädde i såden.

Ants

2020-11-27

Riktigt smakfullt. Strödde över lite rostade frön samt bjäst som vegansk parmesan.

Johann

2020-07-06

Jag har gjort den här några gånger och det blir väldigt gott i sin enkelhet. Bäst blir det, enligt mig, om man byter ut tomatkrämen mot ”riktiga” soltorkade tomater, strimlade, som får gå med i stekpannan mot slutet. Senast råkade jag ha över grädde och mascarpone från en annan rätt och fick därmed en härligt krämig rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2139 KJ / 512 kCal
Fett 18 g
Salt 0.97 g
Kolhydrater 65 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept