Pasta med zucchini och soltorkad tomat

En italiensk vardagsrätt i all sin enkelhet. Färdig crème på soltorkade tomater ger mycket smak och är gott ihop med svarta oliver. Väljer du bort parmesanosten blir den helt vegansk. Toppa gärna med krispiga brödkrutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
4 portioner
300 g pasta
1 stor zucchini (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk crème av soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl finriven parmesan
Till servering
strimlad basilika
örtiga krutonger (se länk under steg 6)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 512 kCal
Fett18 g
Salt0.97 g
Kolhydrater65 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stMenlöst
Martin
Riktigt gott och enkelt att tillaga 👍⭐️
Catarina
Supergott och superenkelt. Åt med fem barn i åldrarna 1-6 år, alla villa äta flera portioner. Gjorde egen tomatcreme genom att mixa en burk soltorkade tomater i olja. Blev supergott.
Klara
Mums!! Snabbt och gott och smidigt
Hedvig
Enkelt och gott. Positivt överraskad över hur gott detta var. Perfekt vardagsrätt om man inte vet vad man skall laga. Plus att det går snabbt att laga.
Ebba
Jättegott! Tog Soltorkade tomater istället för kräm samt lite grädde i såden.
Kristina
Riktigt smakfullt. Strödde över lite rostade frön samt bjäst som vegansk parmesan.
Ants
Jag har gjort den här några gånger och det blir väldigt gott i sin enkelhet. Bäst blir det, enligt mig, om man byter ut tomatkrämen mot ”riktiga” soltorkade tomater, strimlade, som får gå med i stekpannan mot slutet. Senast råkade jag ha över grädde och mascarpone från en annan rätt och fick därmed en härligt krämig rätt.
Johann
Väldigt gott. Bytte krutongerna mot lite ciabatta tärnad och stekt i vitlöksoljan som blev kvar efter att ha stekt det andra.
Mikael