En italiensk vardagsrätt i all sin enkelhet. Färdig crème på soltorkade tomater ger mycket smak och är gott ihop med svarta oliver. Väljer du bort parmesanosten blir den helt vegansk. Toppa gärna med krispiga brödkrutonger.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2017
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: ersätt parmesanosten med mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ants
2020-11-27Riktigt smakfullt. Strödde över lite rostade frön samt bjäst som vegansk parmesan.
Johann
2020-07-06Jag har gjort den här några gånger och det blir väldigt gott i sin enkelhet. Bäst blir det, enligt mig, om man byter ut tomatkrämen mot ”riktiga” soltorkade tomater, strimlade, som får gå med i stekpannan mot slutet. Senast råkade jag ha över grädde och mascarpone från en annan rätt och fick därmed en härligt krämig rätt.
Mikael
2017-11-12Väldigt gott. Bytte krutongerna mot lite ciabatta tärnad och stekt i vitlöksoljan som blev kvar efter att ha stekt det andra.