Pasta med zucchini och soltorkad tomat
En italiensk vardagsrätt i all sin enkelhet. Färdig crème på soltorkade tomater ger mycket smak och är gott ihop med svarta oliver. Väljer du bort parmesanosten blir den helt vegansk. Toppa gärna med krispiga brödkrutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta
1 stor zucchini (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk crème av soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
2 dl finriven parmesan
Till servering
strimlad basilika
örtiga krutonger (se länk under steg 6)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2139 KJ / 512 kCal
Fett18 g
Salt0.97 g
Kolhydrater65 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott och superenkelt. Åt med fem barn i åldrarna 1-6 år, alla villa äta flera portioner. Gjorde egen tomatcreme genom att mixa en burk soltorkade tomater i olja. Blev supergott.
Klara
2024-08-26Mums!! Snabbt och gott och smidigt
Hedvig
2023-08-07Enkelt och gott. Positivt överraskad över hur gott detta var. Perfekt vardagsrätt om man inte vet vad man skall laga. Plus att det går snabbt att laga.
Ebba
2023-01-23