Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor (gärna gul och röd)
1 gul lök
1/2 kruka rosmarin
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
400 g halloumi
1/2 msk olja
65 g mâchesallad
Gör så här
00:25:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3407 KJ / 813 kCal
Fett52 g
Salt6.5 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stSmaklös och för rinnig konsistens. Hade i både mer kryddor och majsstärkelse men den lyfte ändå inte. Hade nog passat bättre till pasta.
Nina
Gott och enkelt att göra!
Emilia
Gott och enkelt att göra!
Emilia
Mycket god! Gör den igen i veckan. Kryddade med chili!
Björn
Förvånansvärt gott!
Caroline
Dåligt recept! Grytan gav otäcka vibbar av osmakliga skolköksstuvningar. Det hade varit bättre att helt enkelt rosta grönsakerna ihop med potatisen. Och då inte krydda med rosmarin.
Johann
Älskar denna maträtt! Min pojkväns favorit
Maria
Riktigt god rätt! Lätt att göra och även zucchini-hatande barn äter den.
Jens
Jättegott och enkelt!! Kan rekommendera den som en god middag.
Helen