Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zucchini och pinjebiffar

Charmiga och goda zucchini- och pinjebiffar. Receptet är helt vegetariskt och du gör det av potatis, zucchini, vitlök, ägg, pinjenötter och gräslök. Du grillar eller steker grönsaksbiffarna. Servera biffarna med marinerad chèvre, oliver och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa potatisen i skål. Riv zucchini på den grova sidan av ett rivjärn. Blanda samman med potatis, vitlök, ägg, salt, svartpeppar, pinjenötter och gräslök.
  2. Forma till biffar och grilla eller stek dem på svag värme i olja i en stekpanna.
  3. Servera gärna med marinerad chèvre (getost), svarta oliver och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g kall, kokt och skalad potatis
  • 1 stor zucchini
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • 100 g grovt hackade pinjenötter
  • 1 dl finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?