Glutenfria scones

3
0
Glutenfria scones

Glutenfria scones som passar att servera precis när du är sugen på något gott. Sconesen går snabbt och enkelt att göra och på under halvtimmen har du fina glutenfria scones att bjuda dig själv och gästerna på.

Glutenfria scones

Ingredienser

8 st
2 dl glutenfria havregryn (+ extra till dekoration)
1 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk eller psylliumfiber
2 tsk strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör i kuber
3 1/2 dl yoghurt (3%)

Till servering

färskost
sylt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, yoghurt och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, yoghurt och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per scone utan serveringsförslag.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 559 KJ / 134 kCal
Fett 7 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden