Glutenfria scones
Glutenfria scones som passar att servera precis när du är sugen på något gott. Sconesen går snabbt och enkelt att göra och på under halvtimmen har du fina glutenfria scones att bjuda dig själv och gästerna på.
Ingredienser
8 st
2 dl glutenfria havregryn (+ extra till dekoration)
1 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk eller psylliumfiber
2 tsk strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör i kuber
3 1/2 dl yoghurt (3%)
Till servering
färskost
sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per scone utan serveringsförslag.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Svampiga, sura scones. Ingen hit alls!
Jenny
2023-02-04Väldigt goda!
Niklas
2022-11-30De blev inte alls platta för mig. Använde 2tsk Fiberhusk plus 1 tsk psylliumfiber. Kvarg istället för yoghurt. Honung istället för socker. Saftiga och goda!
Natalie
2022-11-20