Glutenfria scones

Glutenfria scones som passar att servera precis när du är sugen på något gott. Sconesen går snabbt och enkelt att göra och på under halvtimmen har du fina glutenfria scones att bjuda dig själv och gästerna på.

Ingredienser
8 st
2 dl glutenfria havregryn (+ extra till dekoration)
1 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk eller psylliumfiber
2 tsk strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör i kuber
3 1/2 dl yoghurt (3%)
Till servering
färskost
sylt
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per scone utan serveringsförslag.
Energi559 KJ / 134 kCal
Fett7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer
Det går att göra receptet exakt som vanliga scones fast bara byta ut de ingredienser man inte kan ha till sådant man kan ha. Jag brukar ha i lite sirap i stället för socker, sen penslar ja med sirapsvatten och strör lite fling salt över. Glöm inte xantangummit!
Mari
2025-01-18Svampiga, sura scones. Ingen hit alls!
Jenny
2023-02-04Väldigt goda!
Niklas
2022-11-30