Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Zucchini med tomatsås och fetaost

Tänk att några skedar fänkålsfrön kan ge så mycket smak till tomatsåsen som du ringlar över olivoljestekt zucchini och toppar med smulad fetaost. Tillsammans med en bit bröd har du här en otroligt fräsch vegetarisk rätt, eller matigt tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär zucchinin i cm-tjocka skivor. Lägg skivorna i en bunke och pressa ner 2 av vitlöksklyftorna (för 4 portioner), 3⁄4 dl av oljan (för 4 portioner) samt hälften av salt och peppar. Blanda och låt stå 30 minuter.
  2. Skiva resten av vitlöksklyftorna tunt. 
  3. Fräs vitlök och fänkålsfrön i 2 tsk av den resterande oljan (för 4 portioner) ca 2 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt tomater, socker och resten av salt och peppar. Låt koka 5–10 minuter, tills det tjocknar. Mixa slätt med stavmixer.
  5. Stek zucchinin i oljan som den har legat i i en stor stekpanna i omgångar på medelvärme tills den är gyllenbrun, ca 4 minuter per sida. Lägg på ett fat och häll över tomatsåsen.
  6. Strö över smulad fetaost och basilika strax före servering. Ringla över resterande olja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g zucchini
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g)
  • 1/2 tsk strösocker
  • 50 g fetaost
  • färsk basilika till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1202 kJ / 288 kCal