Zucchini med tomatsås och fetaost
Tänk att några skedar fänkålsfrön kan ge så mycket smak till tomatsåsen som du ringlar över olivoljestekt zucchini och toppar med smulad fetaost. Tillsammans med en bit bröd har du här en otroligt fräsch vegetarisk rätt, eller matigt tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g zucchini
5 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 burk hela tomater (ca 400 g)
1/2 tsk strösocker
50 g fetaost
färsk basilika till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1202 KJ / 288 kCal
Fett25 g
Salt1.3 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag gjorde på färska tomater och tog mozzarella istället. Serverade med pasta. Supersmarrigt, billigt och enkelt.
Susanne
2023-07-10Det godaste man kan göra med zucchini!
Susanne
2023-07-10Otroligt gott!. Gick lite utanför receptet hade gjort tomatsås sen tidigare som jag bara tinade och värmde på i kastrull. Var inte snål med varken fetaosten eller basilikan heller. Uteslöt fänkålsfröna pga allergi. Men det vart magiskt, uppfriskande med en rätt som inte serveras med varken pasta, ris eller potatis. Men hade man velat ha det mer matigt så tror jag ju inte pasta hade vart fel till detta heller och kanske en stekt kycklingfilé för den som saknar kött. Kommer absolut lagas igen.
Fia
2022-03-23