Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Zucchini med korvtortilla

De smakrika korvarna chorizo och falukorv steks ihop med lök och zucchini och får en underbar smak. Över röran hälls en äggsmet som när den fått stelna blir till den makalöst goda korvtortillan. Spännande och makalöst gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlök. Skölj och tärna zucchini. Skär falukorv i strimlor och chorizo i skivor.
  2. Fräs lök, zucchini och korvsorterna i olja några minuter i en stekpanna. Pressa över vitlöksklyftan.
  3. Grovhacka gröna oliver och rör ner i pannan.
  4. Vispa samman ägg och mjölk eller vatten med salt och svartpeppar. Häll äggsmeten i pannan. Låt stelna.
  5. Till servering: Servera med timjanblad över och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 200 g falukorv
  • 1 chorizo
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 15 gröna oliver
  • 4 ägg
  • 1/2 dl mjölk eller vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • timjansblad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?