Fiskgryta med chorizo och aioli
Gör som i Portugal och låt stark korv sätta smak på fiskgrytan. Låter det galet? Prova! Servera med en klick aioli som du gör enkelt på vitlök och majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 påsar frysta fisktärningar (à 300 g)
2 gula lökar
3 röda paprikor
1 zucchini
1 chorizo (à ca 100 g)
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 1/2 msk konc kycklingfond
drygt ca 5 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk hackad persilja
Vitlöksmajonnäs
5 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Wow, vi gjorde grytan med lax i och det var svingott. Vitlöksmajonäsen var pricken över i et :-) Kommer vi att göra många många gånger!
Karin
2012-01-27Frysta fisktärningar? Skulle inte tro det! Bor man på Västkusten använder man bara färsk fisk så klart. Jag använde lax och torsk denna gången. Soppan är mycket god och väldigt lättlagad. Chorizon tillför sälta och lite sting. Gott med aioli till också, men jag tycker att en vitlöksklyfta var lite snålt. Har man lite tid över så kan man enkelt blanda till en egen majonäs istället för köpevarianten.
Anders
2012-01-17Enkelt och gott!! Ingredienserna är enkla att hitta och allt som allt tar det knappt 30 minuter att tillaga. Detta var spännande att tillaga. Inte minst för min portugisiska fru som fick tillfälle att pröva en variant på den typiska portugisiska fiskgrytan - Caldeirada. Då vi även äter med ögonen använde vi paprika i olika färger för att göra grytan än mer inbjudande. Istället för aioli serverade vi grytan enligt portugisisk tradition med oliver, rött vin och hembakat bröd att doppa i såsen. Grytan är perfekt som "comfort-food" att serveras en kall vinterdag.
Magnus
2012-01-17