Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt

Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt är en rustik och trevlig rätt som är rik på smak. Du ugnsbakar potatis, rotselleri, lök, zucchini, prinskorv och chorizo och serverar med en mild men smakrik vitlöksyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011

Ugnspytt med chorizo och vitlöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
900 g  delikatesspotatis (t ex cecile)
1   rödlök
1   zucchini
ca 200 g  rotselleri
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
300 g  färsk chorizo
300 g  prinskorv
1   påse färdigskuren sallad

Vitlöksyoghurt

1/2   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  matyoghurt (10 %)
1 tsk  honung
1/2   kruka hackad persilja
salt och peppar

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Självklart går det bra att steka korvarna i stekpanna också, det gör man som man vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3017 KJ / 755 kCal
Fett44.4 g
Kolhydrater53.8 g
Protein24 g

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Pizzarullar med prinskorv och basilika
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med vitlöksdipp
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toad in a hole (muffins)
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prinskorv med smashed potatoes
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pärlcouscous med ärtcème och korv
Betyg 3.2 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga