Zetterströms favoritsill

Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Zetterströms favoritsill

Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Zetterströms favoritsill

Ingredienser

6 portioner
1 liten rödlök
10 cm purjolök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl kaviar på tub
1 krm svartpeppar
2 burkar matjessill (à 200 g)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat

Kommentar

Godaste midsommarsillen, gör den varje år 🤩

Birthe

2022-06-22

Näringsvärde per portion

Energi1351 KJ / 323 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.203 personer har röstat
Receptet har 33 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Friterad matjessill med kaviardipp
Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessill med lök och kaviargrädde
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Nubbesallad
Betyg 4.2 av 5.88 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Annas nubberöra
Betyg 3.5 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad