Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Zetterströms favoritsill

Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka purjolöken.  
  2. Vispa grädden löst. Rör ner rödlök, purjolök, crème fraiche, kaviar och peppar. 
  3. Häll av sillen och låt den rinna av. 
  4. Lägg sillen i en burk eller på ett fat. Täck med kaviargrädden. Garnera med dill och gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 liten rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kaviar på tub
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1351 kJ / 323 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer