Zetterströms favoritsill
Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 liten rödlök
10 cm purjolök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl kaviar på tub
1 krm svartpeppar
2 burkar matjessill (à 200 g)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1351 KJ / 323 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g
Kommentar
Godaste midsommarsillen, gör den varje år 🤩
Birthe
2022-06-22