Zetterströms favoritsill

17
1
Zetterströms favoritsill

Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Zetterströms favoritsill

Ingredienser

6 portioner
1 liten rödlök
10 cm purjolök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl kaviar på tub
1 krm svartpeppar
2 burkar matjessill (à 200 g)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och crème fraiche till Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Birthe

2022-06-22

Godaste midsommarsillen, gör den varje år 🤩

Näringsvärde per portion

Energi 1351 KJ / 323 kCal
Fett 27 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden