Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med lök och kaviargrädde

Matjessill till midsommar, här med löst vispad grädde smaksatt med kaviar, rödlök, färsk gräslök och dill. Perfekt sill som midsommarmat, gärna med nykokt färskpotatis och gott sällskap. Enkel att laga också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och strimla purjolöken fint.
  2. Vispa grädden löst, blanda i kaviar, lök och purjolök. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Lägg sillen på ett fat, täck den med kaviar- och lökgrädden. Skär gräslök och dill grovt och strö det över.
  4. Servera med kokt potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbar havre-, soja- eller risgrädde.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kaviar på tub
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka dill
  • färskpotatis till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1478 kJ / 353 kCal