Matjessill med lök och kaviargrädde

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Matjessill med lök och kaviargrädde

Matjessill till midsommar, här med löst vispad grädde smaksatt med kaviar, rödlök, färsk gräslök och dill. Perfekt sill som midsommarmat, gärna med nykokt färskpotatis och gott sällskap. Enkel att laga också!

Matjessill med lök och kaviargrädde

Ingredienser

8 portioner
1   rödlök
10 cm  purjolök
2 dl  vispgrädde
1 dl  kaviar på tub
salt och svartpeppar
2   burkar matjessill (à 200 g)
1   kruka gräslök
1   kruka dill
färskpotatis till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispbar havre-, soja- eller risgrädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Godare än nubbesallad :-)

Erika

2014-07-06

Näringsvärde per portion

Energi1478 KJ / 353 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater26 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Matjessallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillgodis
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesallad (lättare variant)
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga