Nubbesill

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
1
Nubbesill

Den bästa nubbesillen gör du snabbt av matjessill och inläggningssill. Lök, kokta ägg, tärnade tomater och chilisås ger den rätta smaken, och blandningen blir desto godare av att stå i kylen ett dygn. Skål för ett enkelt recept på nubbesill!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Nubbesill

Ingredienser

6-8 portioner
2   ägg
1 dl  majonnäs
1 dl  crème fraiche
2 msk  chilisås
200 g  matjessill
1   förp 5-minuterssill (à ca 420 g)
10 cm  purjolök
6   körsbärstomater

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksatt sill håller ca 1 vecka. Förvara i kylen i en väl rengjord burk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Så fräsht 👌

Birgitta

2020-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1150 KJ / 275 kCal
Fett23 g
Salt1.24 g
Kolhydrater10 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Sill med bacon & pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärssill med apelsin
Betyg 3.1 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med ingefära och chili
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Srirachasill
Betyg 2.6 av 5.
90 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtprickig dijonsill
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb sill med japansk touch
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga