Nubbesill

13
1
Nubbesill

Den bästa nubbesillen gör du snabbt av matjessill och inläggningssill. Lök, kokta ägg, tärnade tomater och chilisås ger den rätta smaken, och blandningen blir desto godare av att stå i kylen ett dygn. Skål för ett enkelt recept på nubbesill!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Nubbesill

Ingredienser

6-8 portioner
2 ägg
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk chilisås
200 g matjessill
1 förp 5-minuterssill (à ca 420 g)
10 cm purjolök
6 körsbärstomater

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksatt sill håller ca 1 vecka. Förvara i kylen i en väl rengjord burk.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Birgitta

2020-12-22

Så fräsht 👌

Näringsvärde per portion

Energi 1150 KJ / 275 kCal
Fett 23 g
Salt 1.24 g
Kolhydrater 10 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden