Nubbesill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nubbesill

Den bästa nubbesillen gör du snabbt av matjessill och inläggningssill. Lök, kokta ägg, tärnade tomater och chilisås ger den rätta smaken, och blandningen blir desto godare av att stå i kylen ett dygn. Skål för ett enkelt recept på nubbesill!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen, låt sjuda 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och skär dem i bitar.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche och chilisås.
  3. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Ansa och skiva purjolöken och skär tomaterna i tärningar.
  4. Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen till nästa dag.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 200 g matjessill
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 10 cm purjolök
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1150 kJ / 275 kCal