Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Matjes på amandine med kaviarcrème

Välj den goda mandelsmakande amandinepotatisen till dessa mumsiga snittar med matjessill och kaviarcrème. Koka potatisen dagen innan, så ligger du steget före. En trevlig rätt att bjuda på till såväl jul som midsommar och påsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal och låt den kallna.
  2. Vispa crème fraichen ca 3 minuter, tills den blir fast (den blir först lös, men fortsätt bara vispa). 
  3. Rör försiktigt ner kaviaren i crème fraichen. Smaka av med peppar. 
  4. Häll av och låt sillen rinna av. 
  5. Skär potatisen i cm-tjocka skivor och lägg på tallrikar. Lägg på en bit sill. Klicka över kaviarcrèmen och toppa med gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 300 g amandinepotatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk kaviar (orökt)
  • nymalen vitpeppar
  • 1 paket matjessill i bitar (à 200 g)
  • 1/2 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 643 kJ / 154 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept