UNDER 45 MIN | Enkel

Matjes på amandine med kaviarcrème

Välj den goda mandelsmakande amandinepotatisen till dessa mumsiga snittar med matjessill och kaviarcrème. Koka potatisen dagen innan, så ligger du steget före. En trevlig rätt att bjuda på till såväl jul som midsommar och påsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med skal och låt den kallna.
  2. Vispa crème fraichen ca 3 minuter, tills den blir fast (den blir först lös, men fortsätt bara vispa). 
  3. Rör försiktigt ner kaviaren i crème fraichen. Smaka av med peppar. 
  4. Häll av och låt sillen rinna av. 
  5. Skär potatisen i cm-tjocka skivor och lägg på tallrikar. Lägg på en bit sill. Klicka över kaviarcrèmen och toppa med gräslök.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 300 g amandinepotatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk kaviar (orökt)
  • nymalen vitpeppar
  • 1 paket matjessill i bitar (à 200 g)
  • 1/2 dl finskuren gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 643 kJ / 154 kCal