Zetterströms favoritsill

Betyg 3.6 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Zetterströms favoritsill

Kaviar på tub, lök och örter får här smaksätta matjessillen – för många oumbärlig på midsommarbuffén. Bjud den gärna lite snyggslarvigt oblandad i en fin glasburk. Eller lägg upp vackert på fat med sillen underst, kaviargrädde överst och örter på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Zetterströms favoritsill

Ingredienser

6 portioner
1 liten rödlök
10 cm purjolök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl kaviar på tub
1 krm svartpeppar
2 burkar matjessill (à 200 g)
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Godaste midsommarsillen, gör den varje år 🤩

    Birthe

Näringsvärde per portion

Energi1351 KJ / 323 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Gubbröra med matjessill
    Betyg 4.4 av 5.240 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Friterad matjessill med kaviardipp
    Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med lök och kaviargrädde
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjes på amandine med kaviarcrème
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Annas nubberöra
    Betyg 3.5 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nubbesallad (lättare variant)
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad