Ytterfilé Provencale med potatismos

Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ytterfilé Provencale med potatismos

Här kommer minsann en smarrig måltid. Fläskytterfilé som får bakas i ugnen tillsammans med vitlök, rosmarin och citron. När den är alldeles precis lagom saftig är den redo att serveras med fluffigt mos, tomater och purjolök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2022

Ytterfilé Provencale med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 dl riven ost
salt
peppar

Tomater

1/2 förp plommontomater
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 kruka persilja
2 msk ströbröd
1 1/2 msk smör eller olja

Ytterfilé

650 g fläskytterfilé
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan eller rosmarin
1/2 citron

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Riktigt gott, och väldigt balanserad rätt. Dock behöver mosen en del mer kryddning.

    Freja

  • Äntligen ett recept att spara igen. Jätte gott! Älskar varma tomater.

    Rosita

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 549 kCal
Fett17 g
Salt1.5 g
Kolhydrater52 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fläskytterfilé med brysselkål
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad